Lietavu dēļ Gulbenē applūdis veikals • IR.lv

Lietavu dēļ Gulbenē applūdis veikals

19
Kaspars Krafts, F64

Ilgstoša lietus dēļ citās Austrumlatvijas pilsētās applūst ielas

Pēdējās trīs dienās Latvijas centrālajā un austrumu daļā ilgstoši lijis, tādēļ Austrumlatvijas pilsētās applūst ielas, bet Gulbenē applūdis pārtikas veikals, ziņo aģentūra BNS. Ūdens atsūknēts no ielām Jēkabpilī un Daugavpilī.

Kā stāsta Gulbenes pilsētas pārvaldes pārstāvis Osvalds Lucāns, pirmdien pamatīgā lietusgāzē nolijis tik daudz, ka pilsētas notekūdeņu sistēma nav spējusi uzņemt visus ūdeņus un applūdis veikals "Elvi". Ūdeni no veikala vajadzējis izsūknēt.

Applūdušas arī ielas, taču dzīvojamās mājas plūdi nav skāruši. Pavasarī attīrīti daudzi notekgrāvji, tādēļ tie spējuši novadīt tik daudz ūdens, lai vismaz dzīvojamās mājas neapplūst, skaidro pašvaldības amatpersona.

BNS novēroja, ka komunālo dienestu brigādes atsūknē ūdeni dažās Jēkabpils ielās. Aculiecinieki ziņoja, ka iepriekš applūdušas arī dažas Daugavpils ielas.

Nokrišņu daudzums triju diennakšu laikā Skrīveros un Alūksnē pārsniedzis 50 milimetrus, liecina sinoptiķu dati. Saskaņā ar Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra radara mērījumiem vietām Vidzemes austrumos ir lijis vēl vairāk, turklāt prognozes liecina, ka ilgstošs lietus Latvijas austrumu rajonos turpināsies vēl vismaz aptuveni diennakti.

Ilgstošas lietavas skārušas arī Lietuvu. Kaimiņvalsts dienviddaļā nolijuši pat 73 milimetri lietus desmit stundu laikā.
Vidējais nokrišņu daudzums visā jūnijā Latvijā parasti ir 48-55 milimetri Baltijas jūras piekrastē un līdz pat 82 milimetriem Alūksnē.

.

Komentāri (19)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu