Puķe Jāņu vainagā • IR.lv

Puķe Jāņu vainagā

5
Gatis Rozenfelds, F64

Jaunais folkmūzikas albums Trio Šmite Kārkle Cinkuss Jāņus ieskandina ar trim skaistām Jāņu dziesmām. Savukārt tieši Līgo vakarā viena no trio dalībniecēm Kristīne Kārkle-Puriņa (26) sadziedāsies un saspēlēsies Valmieras Pauku priedēs. Jāņu laikā Kristīnei Latvija smaržo pēc svaigi slaukta govs piena un pļavu ziediem, un viņa gatavojas izdziedāt «nenormāli daudz Jāņu dziesmu» 

Jo tuvāk nāk svētki, jo vairāk  dziesmu Kristīnei nāk prātā. «Ap Ziemassvētkiem es nevaru atcerēties ne Jāņu dziesmu vārdus, ne melodijas, bet tagad tās «uzrodas» cita pēc citas, es staigāju pa māju un dungoju. Latviešiem Jāņu dziesmas ir visskaistākās, un žēl, ka lielākoties cilvēki zina kādas divas vai trīs melodijas, jo to ir ap tūkstoti. Ne jau tikai Pa gadskārtu Jānīt’s nāca,» Kristīne smaida. 

Šogad viņas Jāņi mazliet atšķirsies, jo līgošana sāksies Latvijas radio 2 organizētajā pasākumā Valmierā. Tur Kristīne būs pavadošajā sastāvā un spēlēs kopā ar Kristapa Krievkalna grupu. Tikai pēc tam dosies uz Mazsalacu, baltu valodnieka Austra Graša mājām, kur kopā ar draugiem darīs visu, ko vēl var iespēt, lai izbaudītu Jāņu nakti līdz kaulam. 

AR PRIEKU UN TICĪBU 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu