Irānā uz 30 gadiem liedz nodarboties ar žurnālistiku • IR.lv

Irānā uz 30 gadiem liedz nodarboties ar žurnālistiku

6
AFP/LETA

Žurnālistei izvirzītas apsūdzības pret islāmistu režīmu vērstā propagandā

Starptautisku atzinību guvušai Irānas žurnālistei piespriests viens gads cietumā un 30 gadu ilgs aizliegums nodarboties ar žurnālistiku, atsaucoties uz laikrakstu "Shargh", vēsta LETA-AFP.

39 gadus vecā Džila Banijagūba, kas strādājusi vairākos nu jau slēgtos reformistu laikrakstos, kopā ar vīru tika arestēta pagājušā gada jūnijā un pēc diviem mēnešiem atbrīvota pret drošības naudu. Viņai izvirzītas apsūdzības pret islāmistu režīmu vērstā propagandā laikā, kad prezidenta vēlēšanu rezultātu dēļ valstī izcēlās plaši nemieri, teikts opozīcijas līdera Mirhoseina Musavi tīmekļa vietnē.

Banijagūbas vīram, ekonomikas žurnālistam, par rakstiem reformistu laikrakstos piespriests piecu gadu cietumsods.

Irānas varasiestādes būtiski ierobežojušas opozicionāru, žurnālistu un cilvēktiesību aktīvistu darbību pēc pagājušā gada jūnijā notikušajām prezidenta vēlēšanām, kurās par valsts līderi atkārtoti tika izraudzīts Mahmuds Ahmadinedžads, atgādina LETA-AFP.

Komentāri (6)

Dace Buile 10.06.2010. 01.28

ASV vienkārši cerēja, ka izdosies vēl labāks variants un varēs kontrolēt resursus…. bet nekā…

0
0
Atbildēt

0

P_Dancis 09.06.2010. 16.20

Ja Klintona administrācija 90-ajos būtu ieklausījusies Irānas iepriekšējā liberāli noskaņotā prezidenta Mohamada Hatami centienos reformēt valsti, šobrīd Irānu varbūt nevadītu nebūtu ne Lukašenkoveidīgs populists, un iespējams, pat ne ājatolla ar savu padomi. Tomēr ASV izvēlējās konfrontāciju par katru cenu, kamēr nesalīdzināmi nedemokrātiskākā Saūda Arābija palika kā ciešs sabiedrotais.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu