Iestādi kaut ko pilsētā • IR.lv

Iestādi kaut ko pilsētā

35

Latvijas Jaunā teātra institūts un Jauno mediju kultūras centrs RIXC sadarbībā ar LU Botānisko dārzu aicina iesaistīties sociālā mākslas akcijā “Garā pupa”.

“Garā pupa” ir akcija, kurā aicināts piedalīties ikviens, kam patīk audzēt vai gribētos to pamēģināt. Akcijas rīkotāju mērķis ir 4.septembrī Mūsdienu kultūras foruma “Baltā nakts 2010” laikā ar iedzīvotāju līdzdalību izveidot pilsētvides instalāciju no podos izaudzētiem dārzeņiem un augiem, kurus cilvēki paši audzē mājās uz palodzes, balkona vai pagalmā, IR.lv informēja projekta koordinatore Laura Stašāne.

"Ir pētījumi, kas liecina, ka pašam audzēt savus dārzeņus pilsētas apstākļos ir viena no efektīvākajām darbībām, ko cilvēks var veikt pats savā un apkārtējās vides labā. Audzēšana ir vienkāršs veids, kā atklāt savas radošās spējas un pārliecināties, ka paša ieguldītās pūles sniedz lieliskus rezultātus un lielāko gandarījumu,” vēsta projekta autori.

Septembra pirmajās dienās visi akcijas dalībnieki tiks aicināti vest podus ar augiem uz Mākslinieku savienības māju 11. novembra krastmalā 35. Tiks atvērtas arī podu savākšanas vietas Rīgas apkaimēs, lai palīdzētu pašaudzētos dārzeņus nogādāt centrā. RIXC Mediju telpas sešus metrus augstajos logos podi tiks izvietoti uz sastatnēm, izveidojot iespaidīgu zaļo sienu pilsētas centrā. Katrs iedzīvotāja atnestais pods ar pašaudzēto augu kļūs par svarīgu elementu kopīgajā mākslas darbā – jo vairāk būs podu, jo lielāka būs instalācija.

Vairāk par projekta gaitu var uzzināt akcijas mājas lapā: www.garapupa.info 

 

Komentāri (35)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu