Kur ir mans Nokia? • IR.lv

Kur ir mans Nokia?

4
Pauls Raudseps

Mobilo telefonu celmlauži radās Somijā un Zviedrijā, jo tās bija starp pirmajām valstīm, kas liberalizēja telekomunikāciju tirgu

Doma, ka Latvijai būtu jāatrod «savs Nokia» – tehnoloģiski attīstīts, globāli konkurētspējīgs, pasaulē pazīstamu zīmolu nesošs produkts, virmo gaisā jau kādus desmit gadus. Kas tik šajā laikā nav pretendējis uz šo godu! Nesen uz kāda biznesa žurnāla vāka pat bija rakstīts «Smiltsērkšķis – Latvijas Nokia?» 

Maija beigās Rīgā viesojās cilvēks, kurš tiešām zina, ko nozīmē valstij atrast «savu Nokia».  Esko Aho bija Somijas Ministru prezidents no 1991. līdz 1995.gadam, kad sākās īstā Nokia neticamais veiksmes stāsts, un viņš tagad ir šā pasaulē slavenā uzņēmuma viceprezidents, kurš pārzina korporatīvās attiecības un atbildību. 

Intervijā Ir (pilns teksts lasāms ir.lv) Aho sniedza ieskatu Nokia veiksmes priekšnoteikumos, un no viņa teiktā daudz ko varētu izmantot mūsu centienos veidot modernu, konkurētspējīgu tautsaimniecību. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu