Parex sola sadalīt līdz 1.jūlijam • IR.lv

Parex sola sadalīt līdz 1.jūlijam

30
Lita Krone, LETA

Jauno kredītiestādi dibinās Privatizācijas aģentūra, lemj valdība

“Parex” bankas restrukturizācija notiek pēc plāna un līdz 1.jūlijam banka tiks sadalīta labajā un tā dēvētajā sliktajā daļā, otrdien pēc valdības sēdes paziņojis ekonomikas ministrs Artis Kampars (JL).

Kā vēsta LETA, valdība otrdien uzdeva Privatizācijas aģentūrai nodibināt jaunu kredītiestādi, kurā 100% kapitāla piederētu valstij. Tāpat aģentūrai pēc Eiropas Komisijas (EK) atļaujas saņemšanas būs jāpalielina jaunās bankas pamatkapitāls līdz aptuveni 103 miljoniem latu, bet tas vēl tiks precizēts pirms aktīvu nodošanas jaunajai bankai. Kapitāla finansēšanas resursu avots būs daļa no Valsts kases jau iepriekš veiktajiem noguldījumiem “Parex” bankā.

Ir.lv jau vēstīja, ka “Parex” prezidents Nils Melngailis pārliecināts par EK atbalstu bankas restrukturizācijas plānam. Galīgo atbildi Latvija šajā jautājumā varētu sagaidīt jūnija otrā pusē. Tuvākajā laikā Saeima galīgajā lasījumā lems par opozīcijas rosinātajiem grozījumiem Kredītiestāžu likumā, kas, pēc valdības amatpersonu un arī Melngaiļa teiktā, prasītu lielu papildu finansējumu bankas restrukurizācijas plāna īstenošanai.

Komentāri (30)

ilona_xango 01.06.2010. 23.21

Par Labu Banku!

+2
0
Atbildēt

0

austrisv 02.06.2010. 09.32

Bimbo!

Valsts nauda pamatkapitālā būs jāiegulda tajā gadījumā, ja Parekss banku nesadalīs.
Bet Tu jau tīšuprāt visu sagozīsi, vai ne!
Cik Tev par tiem meliem maksā??

+1
0
Atbildēt

0

andris 01.06.2010. 18.01

Jācer ka izdosies :)

+1
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu