Konceptuāli vienojas pagarināt ģenerālprokurora pilnvaras • IR.lv

Konceptuāli vienojas pagarināt ģenerālprokurora pilnvaras

5
Ieva Čīka, LETA
Indra Sprance

Grozījumi neattiecas uz jau amatu atstājušo Jāni Maizīti; tos virza, lai tādas pašas problēmas nerastos ar nākamo ģenerālprokuroru

Saeima ceturtdien pirmajā lasījumā atbalstīja “Vienotības” sagatavotos grozījumus prokuratūras likumā, kas paredz ģenerālprokuroram tiesība pildīt pienākumus, kamēr Saeima šajā amatā nav apstiprinājusi nākamo prokuratūras vadītāju.

Par šiem likuma grozījumiem pirmajā lasījumā deputāti balsoja divas reizes, jo pirmajā balsošanas reizē pret un par balsojušo skaits bija vienāds. Otrajā balsošanas reizē, zālē atgriežoties vairākiem koalīcijas deputātiem, ar 47 par, 41 pret, bet trim atturoties likuma grozījumi pirmajā lasījumā atbalstīti. Par šo likumprojektu balsoja koalīcijas un apvienības “Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā” deputāti. Daļa TB/LNNK parlamentāriešu tos atbalstīja, bet daļa bija pret. Pret balsoja arī“Saskaņas centra”, Tautas partijas, LPP/LC parlamentārieši, bet atturējās Satversmes tiesā ievēlētā deputāte Vineta Muižniece, kā arī LPP/LC deputātes Karina Pētersone un Inese Šlesere. Balsojuma rezultātus Saeimas deputāti sagaidīja ar aplausiem.

"Jaunā laika" priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa ceturtdien Saeimas sēdē uzsvēra, ka šie likuma grozījumi sagatavoti, lai “novērstu to kaunu, kas radās Saeimai balsojot par Jāni Maizīti”. Āboltiņa atzīmēja, ka šāds regulējums jau attiecas uz Ministru kabinetu, kas turpina darbu līdz Saeima apstiprina jaunu valdību, tāpat arī uz Valsts kontrolieri un citām amatpersonām. Savukārt deputāte Anna Seile (PS) uzsvēra, ka visiem ir skaidrs, ka šie grozījumi neattieksies uz patlaban pienākumus pildīt beigušo ģenerālprokuroru, tomēr laicīgi būtu jārisina problēmas, lai tās neskartu nākamo ģenerālprokuroru.

Komentāri (5)

ievuliitis 27.05.2010. 13.50

“šie grozījumi neattieksies uz patlaban pienākumus pildīt beigušo ģenerālprokuroru, tomēr laicīgi būtu jārisina problēmas, lai tās neskartu nākamo ģenerālprokuroru”

Tā ir normāla prakse, ka lēmumam nav atpakaļejošas darbības.

Uz tā fona vēl absurdāks izskatās balsojums par nākamā gada budžetu līdz š.g. septembrim.

+4
0
Atbildēt

0

markonimarkoni 27.05.2010. 16.27

Un TP spītīgi turpina nepiekrist Vienotības izvirzītajiem priekšlikumiem.

+1
0
Atbildēt

0

austrisv 27.05.2010. 15.58

Ka tikai Bičkovičs neiesaka saeimas balsošanai kādu opozīcijai vēlamu un pērkamu prokuroru! Pašreiz, kā izskatās, viss iespējams. Ej nu zini, tās aizkulišu spēlītes, ko vada kremļa spalvainā roka!

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu