Klintone brīdina Ziemeļkoreju izbeigt provokācijas • IR.lv

Klintone brīdina Ziemeļkoreju izbeigt provokācijas

8
AFP/LETA

Klintone: mēs aicinām Ziemeļkoreju izbeigt provokācijas un draudu un kareivīguma politiku pret savām kaimiņvalstīm

ASV valsts sekretāre Hilarija Klintone trešdien brīdinājusi Ziemeļkoreju pārtraukt "provokācijas un draudu politiku" un paziņojusi, ka pasaulei ir jāreaģē uz Dienvidkorejas karakuģa nogremdēšanu, ziņo LETA-AFP. Klintone ieradusies vizītē Seulā, lai apliecinātu solidaritāti laikā, kad pieaug spriedze Korejas pussalā. Viņa teica, ka ASV izskatot papildu iespējas saukt Ziemeļkoreju pie atbildības.

Konfrontācija sākās, kad daudznacionālā izmeklēšanas komisija pagājušajā nedēļā secināja, ka Ziemeļkorejas zemūdene marta beigās ir torpedējusi vienu no Seulas korvetēm, nogalinot 46 jūrniekus. Dienvidkoreja pirmdien paziņoja par atbildes pasākumiem, arī lielākās daļas tirdzniecības apturēšanu. Tā arī sper diplomātiskus soļus, lai sodītu Ziemeļkoreju ar ANO Drošības padomes palīdzību. Ziemeļkoreja, kas noliedz savu saistību ar šo incidentu, otrdienas vakarā paziņoja, ka tā sarauj visas saites ar savu kaimiņvalsti.

ASV "nelokāmi apņēmusies" garantēt drošību Dienvidkorejai, kas gadu desmitiem ir tās sabiedrotā, preses konferencē sacīja Klintone, kura pirms tam tikās ar prezidentu Ļi Mjunbaku. Karakuģa nogremdēšana prasa "stingru, bet nosvērtu reakciju", viņa teica. "Mēs nevaram izlikties neredzam kareivīgumu un provokācijas un būsim ar jums šajā grūtajā laikā un vienmēr."

Klintone atbalstīja ierosinājumu izskatīt šo uzbrukumu Drošības padomē, norādot, ka starptautiskajai sabiedrībai "ir atbildība un pienākums reaģēt". "ASV arī apsver papildu iespējas, kā saukt pie atbildības Ziemeļkoreju un tās līderus," viņa teica, gan neiedziļinoties detaļās. "Mēs aicinām Ziemeļkoreju izbeigt provokācijas un draudu un kareivīguma politiku pret savām kaimiņvalstīm."

Komentāri (8)

buchamona 26.05.2010. 12.27

Demokrātiskajai pasaulei ir jābūt milzu pateicība parādā ASV par to, ka šī valsts ir uzņēmusies šo “pasaules policista” lomu. Kaut vienu mirkli iedomāsimies, ka “aizslēpusies aiz sava okeāna” ASV spēlētu tik pat divkosīgu politiku kā teiksim Francija. Kāda tad veidotos ārpolitiskā situācija – es teikšu, visā pasaulē. Krievija, Ķīna, tā pati Ziemeļkoreja, taliban pilnīgi pārvaldītu pasauli. Visdrīzāk tāda valsts kā Dienvidkoreja vairs nepastāvētu, Taivānu būtu sen jau aprijusi Ķīna, bet Latvija droši vien šobrīd atrastos NVS valstu sastāvā

+3
-1
Atbildēt

3

    shefere > buchamona 26.05.2010. 12.37

    Nekāda miera dūja gan ASV nav. Jā, protams, lielos vilcienos tā ir kā saki, bet nu visas tās Abu Graibas un citas šmuces šo skaisto tēlu pakļauj kritikai. Bez tam, politikā valstīm ir savas intereses, ASV nepakustinātu ne mazo pirkstiņu, ja nebūs aizskartas tās intereses.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    shefere > buchamona 26.05.2010. 13.41

    Šaubu nav:)

    0
    0
    Atbildēt

    0

    buchamona > buchamona 26.05.2010. 12.59

    Piekrītu Tev un Veidenbaumam, ka uz zemes nav taisnības dūrei tik spēks :) Bet :), ja jau man ir lemts samierināties ar lielvaru, tad jau labāk lai tie ir amerikāņi, nevis kaut kādi tur … tālāk neizteikšos :)

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

shefere 26.05.2010. 12.04

Żinām, zinām kā ASV parasti reaģē, esam pieredzējuši. Pasaules policists ASV. Šoreiz gan varbūt arī vajadzētu tos Ziemeļkorejiešus papurināt, lasīju, ka tur nabaga tauta dzīvo tādā badā, ka mirst no neēšanas, varbūt tiešām būtu laiks iejaukties.

+2
0
Atbildēt

3

    dro > shefere 26.05.2010. 12.37

    Pastāsti arī pārējiem, kuri nezina:)

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    shefere > shefere 26.05.2010. 14.24

    Vispār jau baismīgi, kad sāk iedziļināties, pāri par 23 miljoniem iedzīvotāju, kuri saskaloti tā, ka ārējā vidē diez vai izdzīvotu. Tiešām, kā tu saki, 3 paaudzēs, kaut kur no 40-to gadu beigām, ja nekļūdos. Un šie tak kaut ko murgoja arī par kodolieročiem, nez vai maz tā tik vienkārši var klāt ķerties šiem.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Inese Birzniece > shefere 26.05.2010. 14.05

    Parasti jau notiek tā, ka neēdušais brūk virsū paēdušam. Palūko psrs vēsturē – paši badā, ņam Besarābiju, ņam Baltijas valstis – o, ir kādu mirkli ko salaupīto paēst, ņam Somiju – nesanāca visu, bet kārtīgs kumšķis gan, vēl tagad izmantojam. Pēc 1945.g.līdz 1991.g. sūc asinis no puseiropas. Patlaban jāsūkā ķepa.
    Kas atliek Ziemeļkorejas valdniekiem? Ko slaukt jau ir (vietējie pilsoņi), tik pārlieku kārni palikuši. Jāmeklē izeja. Izeja ir, pie tam vienīgā – jāmet skats uz kaimiņu pusi – pārāk uzblīdis, tauku par daudz, jānosūc. Kimirsenieši (marksa/ļeņina/staļina) audzēkņi tautu pietiekami lielā mērā apdullinājuši – vismaz 3 paaudzēs.
    Nav ne mazāko šaubu, ka tuvākajā laikā šajā lodītes punktā sāksies karš.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu