Kam slikta Latvija? • IR.lv

Kam slikta Latvija?

6
Aivars Ozoliņš

Mēnesi pēc projekta Par labu Latviju! dibināšanas jau pirmais apcietinātais 

Varbūt Raimonds Munkevics arī labprāt cienātu kaimiņus ar āboliem un ar medus spaiņiem apstaigātu viņu mājas kā tie «labie cilvēki» no reklāmas, taču viņam pēkšņi jārūpējas par metaforiskajiem sausiņiem. Kaut gan gribēja tikai «finansiāli atbalstīt» vienu vai divas paša vadītās Jūrmalas domes deputātes, lai balso pret viņa atstādināšanu no amata. 

Kūrortpilsētas pašvaldības vadītāju nonākšana «kūrortā» ar stingru iekšējo kārtību un restotiem logiem sāk kļūt par tradīciju un nevienu laikam vairs neizbrīna, kaut arī daudzus sarūgtina. Taču politiskā veidojuma Jūrmala – mūsu mājas līderim, kam mājas nu ir Centrālcietumā, šāds lietu ritums varētu šķist netaisns arī tāpēc, ka liktenis un KNAB ar viņu tā izrīkojies tikai aptuveni mēnesi pēc tam, kad tika prezentēts projekts Par labu Latviju!, no kura «domubiedru grupas» viņš vienīgais apcietināts. 

Martā pie dāsni klātiem galdiem restorānā palaistais un aprīlī oficiāli prezentētais priekšvēlēšanu projekts (Andris Šķēle gan iebilda pret vārdu «projekts» – «es gribētu to saukt par tādu tautas kustību») iecerēts kā Tautas partijas un LPP/LC glābšanas plosts rudenī gaidāmajās vēlēšanās. Nav jāšaubās par plostnieku komandā iesaukto «uzņēmēju» – gan to, kuri taisa naudu ar amatiem, gan to, kuru biznesu nodrošina politiķu lēmumi un nodokļu maksātāju nauda – bažām par savu nākotni. Vieni bez otriem nevar. Kopīgās glābšanās aina būtu traģikomiska, ja nebūtu biedējoša tāda Latvija, kāda būtu laba gan savus īpašumus par 70 miljoniem latu ieķīlājušajam politiķim Šķēlem, gan parādos stiegošajam uzņēmējam Ķirsonam, kurš gribētu «kontrolēt politiķus». 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu