Miris Saeimas deputāts Aleksandrs Golubovs • IR.lv

Miris Saeimas deputāts Aleksandrs Golubovs

21
Baiba Aprāne, LETA
Indra Sprance

Pēkšņa nāve deputātu pārsteigusi vizītes laikā Baltkrievijā; no aizgājēja atvadīsies arī Saeimā

Vizītes laikā Baltkrievijā miris Saeimas deputāts Aleksandrs Golubovs ("Saskaņas centrs"), Ir.lv uzzināja frakcijā. Nāve deputātu pārsteigusi pēkšņi, un Latvijas delegācija vizīti pārtraukusi, lai atgrieztos mājās. Viņu pēdējā gaitā izvadīs otrdien, 25.maijā, dzimtajā Ludzas pusē, taču pirmdien arī Saeimā būs iespēja atvadīties no ilggadējā parlamentārieša.

Jau vēstīts, ka Golubovs Baltkrievijā atradās Saeimas Ārlietu komisijas vizītes ietvaros. Komisijas deputāts Artis Pabriks Ir.lv stāstīja, ka Golubovs otrdienas vakarā aizgājis gulēt un no rīta nav pamodies. Kad viņš nav nācis brokastīs, kolēģi sākuši meklēt un atraduši viņu numurā mirušu. Latvijas delegācija pārtrauca vizīti un atgriezās Latvijā.

Saeimas apvienības "Saskaņas centra" (SC) frakcijas telpās Saeimā novietota Golubova fotogrāfija sēru noformējumā ar ziediem un svecēm līdzās. Eiropas lietu komisijā viņa piemiņai ieturēts klusuma brīdis. Saeimas sekretāra biedrs Andrejs Klementjevs (SC) aģentūru BNS informēja, ka 25.maijā paredzētas bēres Ludzas rajonā, kur viņš dzimis. Pirmdien, 24.maijā, no pulksten 10 līdz 12 kolēģiem, paziņām un domubiedriem būs iespēja godināt viņa piemiņu Saeimas namā. Deputāta mirstīgo atlieku pārvešanu no Baltkrievijas uz Latviju risina Ārlietu ministrijas konsulārais dienests.

SC deputāts Valērijs Agešins Ir.lv sacīja, ka pagaidām frakcija nav ne runājusi, ne domājusi par to, kurš deputāts varētu nākt Golubova vietā. ''Varbūt nenāks neviens,'' teica Agešins. Pēc Centrālās vēlēšanu komisijas datiem, nākamais SC sarakstā, kas varētu nākt Golubova vietā, ir Martijans Bekasovs. Viņš jau reiz bijis Saeimas deputāts, taču vēl nav zināms, vai viņš tam piekristu.

Kā liecina Golubova dzīvesgājuma apraksts, viņš dzimis 1959.gadā Ludzas rajona Kārsavā, 1982.gadā absolvējis Rīgas Medicīnas institūtu. Viņš strādājis Kārsavas slimnīcā par otolaringologu, bijis Ludzas rajona padomes deputāts. Golubovs bija precējies, divu dēlu Gļeba un Aleksandra tēvs.

Saeimas deputāts Golubovs bija kopš 6.Saeimas laikiem, 9.Saeimā ievēlēts no "Saskaņas centra" Latgales vēlēšanu apgabala. Viņš bija Saeimas SC frakcijas priekšsēdētāja vietnieks.

Komentāri (21)

garausiitis 19.05.2010. 10.45

Skumji , cik atceros omulīgs vīrs bija.

+3
0
Atbildēt

0

Olita Smirnova 19.05.2010. 11.38

Žēl. Patīkams onkulis bija. Atceros viņu LNT rīta debatēs ar Dobeli. Inteliģentāks gan bija

+2
0
Atbildēt

0

agris 19.05.2010. 17.00

Bija tas gods ar viņu strādāt 6. Saeimā. Foršs džeks bija, gudrs, inteligents, zinošs, pārliecinošs. Izsaku līdzjutību piederīgajiem.

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu