Meroni: Lembergiem joprojām pieder tranzītuzņēmumi • IR.lv

Meroni: Lembergiem joprojām pieder tranzītuzņēmumi

11
Lita Krone, LETA

Lielāko Ventspils uzņēmumu vadībā esošais Šveices advokāts atklāj Lembergu ģimenes ietekmi

Ventspils mērs Aivars Lembergs un viņa ģimene joprojām ir īpašnieki lielākajos tranzītuzņēmumos – "Ventbunkerā" un "Latvijas Naftas tranzītā" –, intervijā biznesa portālam "Nozare.lv" norādījis Šveices advokāts, lielāko Ventspils uzņēmumu vadībā esošais Rūdolfs Meroni.

Pēc advokāta teiktā, Lembergu ģimenei ir 50% līdzdalība AS "Ventbunkers" vairākuma akcionāru kompānijā "Tomica International N.V." ar tās meitaskompānijām "Yelverton Investment B.V." un "Yelverton Investments B.V.".

Meroni skaidro, ka "Latvijas Naftas tranzītā" Lembergu ģimene pārstāvēta caur kompāniju "Global Oil Services Ltd", kurā pašam Aivaram Lembergam ir 25% līdzdalība. Iespējams, Lembergu ģimene esot līdzīpašnieki arī uzņēmumos "Skonto nafta" un "LHV Pank".

Šveices advokāts norāda, ka reālie labuma guvēji kompānijā "Ventbunkers" patlaban ir Igors Skoks, Genadijs Ševcovs, Olafs Berķis, Oļegs Stepanovs, kā arī Lembergu ģimene.

Meroni galvenais mērķis esot nepieļaut kādam operēt ar apšaubāmām shēmām, lai izkrāptu no "Ventbunkera" un citiem uzņēmumiem tiem pienākošos ieņēmumus. "Ceru, ka Lemberga kungs to ir sapratis un jūtas labāk, ka kompānijas, lai arī neatrodas viņa ietekmes zonā, tiek vadītas caurskatāmi un godīgi," sacījis advokāts.

Komentāri (11)

www.vecamate.lv 10.05.2010. 11.00

Būtu jau jauki piedzīvot ,kad “gādīgais saimnieks” ar tiesas spriedumu tiktu atzīts par prastu blēdi kam vieta aiz rūtīm,… kādas sejas rādītu,kādus tekstus bīdītu par savu premjerkandidātu, visādi brigmaņi ,daudzes.. :)

+4
0
Atbildēt

0

andrisskrastins 10.05.2010. 09.55

Vakardien Lemberga triādes intervijā NP par notiekošo, kam sekoja kautrīgs “man tur nekas nepieder, es tikai *ļoti* aktīvi sekoju līdzi” izraisīja vairākas emocijas vienlaicīgi – skumji sardonisku smīnu, dusmas un skaļus smieklus (jo Lembergs tiešām izskatās pārbijies). Lemberga kungs, kā jums sanāk darīt savu darbu, ja jau ļoti aktīvi sekojat līdzi?

+5
-1
Atbildēt

1

    ievuliitis > andrisskrastins 10.05.2010. 10.17

    Jā, tas, ka viņš izskatās nobijies – tie nervozie smiekliņi daudz ko izsaka, vieš vārgas cerības, ka ar laiku, iespējams, tomēr kļūsim par tiesisku valsti.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

Dina Repša 10.05.2010. 14.28

Mani tomēr mulsina nemitīgā ņemšanās ap Ventspils “sviestu”. Varbūt tas ir ne-nepareizi, bet – ja 7-8 cilvēkiem savulaik kaut kas ir piederējis, un tagad šie 7-8 plēšas savā starpā – “Mūzām derētu klusēt…” Ikviens no šiem “puišiem” ir kaut ko sadarījis “morālā” ziņā [liekas, nevienam nav skaidrs, kas un kā ir paredzēts likumos].
Līdz ar to būtu pareizāk paklusēt vai arī aizrakties līdz būtībai – nevis vienus FAKTISKUS domubiedrus uzskatīt par pareiziem, otrus par norejamiem.

+1
0
Atbildēt

3

    Dina Repša > Dina Repša 10.05.2010. 18.26

    Es biju domājis faktu, ka X domubiedri darīja vai nedarīja pareizi, dalīja, shēmoja, vienojās, strādāja…. – kad kaut ko nesadalīja – sākās…. šķiet, Tu šo shēmu labi saproti….
    Kurš te labāks? Vai tad amatpersonas labāks vai sliktāks prāta “aptumsums” ir rādītājs? Ja strīda nebūtu, procesa nebūtu?!? TAS ir jautājums! (Vispār – no 90. līdz 97-99.gadam bija TIK daudz laika sakārtot likumus…. Kāpēc nesakārtoja?…) Es neticu šim konfliktam pēc būtības… varbūt ir svarīgi nožmiegt un krist pašam, bet…. Tai visā maz loģikas, bet daudz neida, muļķības un neizpratnes…

    0
    0
    Atbildēt

    0

    garausiitis > Dina Repša 11.05.2010. 09.16

    Šinī strīdā ir kā objektīvās lietas , tā subjektīvās. Diemžēl subjektīvās ir sačakarējušas biznesu pa lielam un tapēc tā vietā ,lai pelnītu visi kāds vēlas būt gudrāks un tur ar sākas visi kašķi. Varbūt būs paskrējis garām stāsts , bet vai kāds vēl atceras tādu personāžu Kokali? Kāds zin kapēc viņš aizgāja no Ventspils tranzītniekiem?

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Uģis > Dina Repša 10.05.2010. 17.51

    Var piekrist Tev par puišiem-domubiedriem.
    Tomēr attiecībā uz to puisi, kurš “gādīgais saimnieks”, ir 1 nianse:
    vairākās vēsturiskās epizodēs ir sanācis, ka saimnieks ir bijis valsts iecelta amatpersona uzņēmumos, kuram kā valsts uzticības personai bija jārūpējas par valsts labuma vairošanu;
    taču, atskatoties atpakaļ no šodienas skatupunkta, konstatējam, ka gādīgais saimnieks ir pamatā vairojis labumu sev un dažiem saviem domubiedriem, kamēr valsts palikusi gaidot… kaut kā nesmuki sanācis.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu