Atzīst saistību ar spridzināšanas mēģinājumu Taimskvērā • IR.lv

Atzīst saistību ar spridzināšanas mēģinājumu Taimskvērā

28
AFP/LETA

Pakistāniešu izcelsmes amerikānim Feisalam Šahzadam tiks izvirzītas apsūdzības starptautiskajā terorismā un mēģinājumā laist darbā masveida iznīcināšanas ieročus

Ņujorkas lidostā otrdien apcietinātais pakistāniešu izcelsmes amerikānis Feisals Šahzads atzinis savu saistību ar nenotikušo sprādzienu Taimskvērā, ziņo LETA/AFP. Pēc ASV amatpersonu teiktā, Šahzadam tiks izvirzītas apsūdzības starptautiskajā terorismā un mēģinājumā laist darbā masveida iznīcināšanas ieročus. Izmeklētāji cenšas noskaidrot, vai viņš bijis saistīts ar kādu no radikālajiem grupējumiem ASV vai citur pasaulē.

Tikmēr Pakistānas amatpersonas paziņojušas, ka Karači pilsētā sakarā ar šo terora akta mēģinājumu aizturējušas vēl divus cilvēkus, pamatojoties uz telefonsarunu ierakstiem, kas viņiem bijušas ar Šahzadu.

Kā izteicies ASV Federālā izmeklēšanas biroja direktora palīgs Džons Pistols, Šahzads jau sniedzis izmeklētājiem vērtīgu informāciju un pierādījumus.

Jau ziņots, ka sestdien pie Ņujorkas Taimskvēra atstātā automašīnā "Nissan Pathfinder" tika atrasts paštaisīts spridzeklis. Kāds ielas tirgotājs ievēroja, ka no mašīnas nākt dūmi, un ziņoja par to likumsargiem, kuriem izdevās novērst eksplozijas draudus. Divas dienas vēlāk Ņujorkas Džona Kenedija lidostā, kāpjot lidmašīnā, tika aizturēts aptuveni 30 gadus vecais Šahzads no Konektikutas štata, kas nesen piecus mēnešus pavadījis Pakistānā. Pēc varas iestāžu rīcībā esošajām ziņām, automašīnu "Nissan Pathfinder" viņš iegādājies pirms nedēļas.

Komentāri (28)

AErnstreits 23.07.2010. 09.32

Kaarteejaas globalistu pasacinjas. gan jau centraalaas izluukoshanas paarvalde pati sho akciju sameistaroja kaa visu citu liidz shim ,lai uztureetu cilveekos bailes un nemieru.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu