Prezidents izsludinās Imigrācijas likuma grozījumus • IR.lv

Prezidents izsludinās Imigrācijas likuma grozījumus

15
LETA

Zatlers lēmumu izsludināt strīdīgos grozījumus pieņēmis pēc pozitīva tiesībsargu vērtējuma

Valsts prezidents Valdis Zatlers nolēmis izsludināt Saeimā atkārtoti pieņemtos grozījumus Imigrācijas likumā, kas iepriekš izsauca karstus strīdus par atbilstību Latvijas kā Eiropas Savienības valsts interesēm. Kā vēstī aģentūra LETA, lēmums par deputātu precizēto grozījumu pieņemšanu tapis pēc Drošības policijas un Satversmes aizsardzības biroja vadības pozitīva jauno normu vērtējuma.

Kā informē Valsts prezidenta kanceleja, Saeima otrreizējā caurlūkošanā mazinājusi riskus, uz kuriem, prognozējot grozījumu stāšanos spēkā, norādīja prezidents. Tie bija saistīti ar valstij nevēlamu personu un neskaidras izcelsmes finanšu līdzekļu piesaisti. Saeima pagarināja uzturēšanās atļauju pieprasījuma izskatīšanas termiņu no 30 līdz 90 dienām, ļaujot veikt vajadzīgās pārbaudes. Savukārt norma, kas paredz, ka nekustamā īpašuma iegāde jāveic ar bezskaidras naudas norēķinu, nodrošinās normatīvajos aktos paredzēto noziedzīgi iegūtu līdzekļu un terorisma finansēšanas kontroli.

Pēc prezidenta kancelejas lūguma pozitīvus vērtējumus Saeimas precizētajām normām snieguši Drošības policijas priekšnieks Jānis Reiniks un Satversmes aizsardzības biroja direktors Jānis Kažociņš.

Caurlūkojot likumu, Saeima papildinājusi likumu ar normu, kas paredz Ministru kabinetam ne retāk kā reizi gadā novērtēt jauno noteikumu īstenošanu, rezultātus, ietekmi uz valsts un pašvaldību budžetu, kā arī uz Latvijas sabiedrības un tautsaimniecības attīstību un iesniegt par to ziņojumu parlamentam.

Jau vēstīts, ka Saeima, atkārtoti caurlūkojot galīgajā lasījumā iepriekš pretrunīgi vērtētos grozījumus Imigrācijas likumā, mainīja nosacījumus par termiņuzturēšanās atļauju saņemšanu. Pēc likuma izsludināšanas uz pieciem gadiem šādas atļaujas tiks izsniegtas tad, ja persona kapitālsabiedrības pamatkapitālā ieguldījusi ne mazāk kā 25 000 latu un valsts un pašvaldību budžetā kapitālsabiedrība kopā samaksājusi ne mazāk kā 20 000 latu. Iepriekš pieņemtā norma paredzēja, ka nodokļos būtu jānomaksā 10 000 latu un kapitālsabiedrībā jānodarbina ne mazāk kā pieci darbinieki. Termiņuzturēšanās atļauju uz laiku, kas nepārsniedz piecus gadus, varēs saņemt persona, kura ir iegādājusies nekustamo īpašumu Rīgā, kura kopējā darījuma summa ir ne mazāka par 100 000 latu, vai nekustamo īpašumu ārpus Rīgas, kura kopējā darījumu summa ir ne mazāka par 50 000 latu.

Komentāri (15)

mary75 30.04.2010. 20.59

Es nesapratu divas lietas – kāpēc izņemta vienīgā pozitīvā prasība par tām 5 darbavietām, un ko nozīmē “pēc pozitīvā tiesībsarga vērtējuma”?
Mums ko, kādam interesē Apsīša vērtējums, viņš te kādam ir autoritāte pēc tam, kad pats pārkāpa likumu savā iestādē un parādīja, ka viņam par cilvēktiesībām saprašana vispār nav, un kā vadītājs viņš vispār ir tukša vieta? Kāds vispār tiesībsargam sakars ar šo likumu?

+15
0
Atbildēt

0

photocom 30.04.2010. 19.10

Cena kāda par izsludināšanu daktera kungs
māju jau ne
tik dzīvokli
un ko šlosers jau ieteicās
otru termiņu ja labi uzvedīsies !
:((

+8
0
Atbildēt

0

Ivars Zvirbulis 30.04.2010. 19.15

Nacionālo interešu nodevība. Negaidīju no Zatlera kaut ko tādu ;( Izpārdosim tagad Latviju velns viņu zin kam par grašiem. Tiesībsargs jau arī ir aizdomīga persona ar savu neredzamo darbošanos… http://neoidiotisms.blogspot.com/

+7
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu