Vulkāna putekļu mākonis virs Eiropas izzudis • IR.lv

Vulkāna putekļu mākonis virs Eiropas izzudis

28
AFP/LETA

Tā kā mainījies vēja virziens, sinoptiķi prognozē, ka tuvākajās dienās vulkāna izmešu mākonis virs Eiropas neatgriezīsies

Īslandes vulkāna radītais putekļu mākonis virs Eiropas ir pilnībā izzudis, atsaucoties uz Lielbritānijas meteoroloģijas dienestu un Eiropas aviācijas kontroles aģentūru, ziņo BNS.

Piektdien izskanēja ziņas, ka Latvijai tuvojas jauns putekļu mākonis, taču runa bija par ļoti zemu putekļu daļiņu koncentrāciju, kas neietekmētu lidojumus arī gadījumā, ja mākonis Latviju būtu sasniedzis. Sestdienas rītā šis mākonis ir izzudis.

Civilās aviācijas aģentūras direktora vietnieks Māris Čerņonoks BNS norādīja, ka mākonis, kas naktī varēja sasniegt Latviju, pa ceļam sadalījies un nav radījis nekādus draudus.

Tā kā mainījies dominējošo vēju virziens, sinoptiķi prognozē, ka tuvākajās dienās vulkāna izmešu mākonis virs Eiropas neatgriezīsies. Turklāt vulkāna aktivitāte ir salīdzinoši zema, tādēļ arī gadījumā, ja vēji putekļus un pelnus nestu uz Eiropu, to koncentrācija, visticamāk, nebūtu tik liela, lai vajadzētu pārtraukt lidojumus.

Izņēmums ir Īslande, kur vulkāna dēļ piektdien tika noteikti ierobežojumi gaisa satiksmē un vējš izvirduma radīto mākoni turpina pūst Reikjavīkas virzienā. Arī sestdien  ir slēgta Īslandes galvenā Reikjavīkas-Ķeblavīkas lidosta. "Mēs raudzīsimies, kā būs rītdien, taču neko nevar zināt," sacīja valsts Civilās aviācijas administrācijas preses pārstāve, vēsta LETA/AFP.

Komentāri (28)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu