Zelta maska Šukšina stāstiem • IR.lv

Zelta maska Šukšina stāstiem

12
Lita Krone, LETA
Pauls Bankovskis

Krievijā prestižāko teātra mākslas balvu “Zelta maska” drāmas kategorijā šogad saņēmusi Maskavas Nāciju teātrī iestudētā Alvja Hermaņa izrāde “Šukšina stāsti”.

Jevgēņijs Mironovs par tēlojumu izrādē saņēmis balvu kā labākais aktieris, uzveduma kostīmu māksliniece Viktorija Sevrjukova apbalvota kā labākā kostīmu māksliniece. Izrāde “Šukšina stāsti” balvai bija izvirzīta sešās kategorijās.

Kategorijā “Labākais režisors” tai bija nominēts arī Alvis Hermanis, tomēr par labāko režisoru žūrija atzinusi Juriju Pogrebņičko. Uz labākās aktrises godu no “Šukšina stāstiem” pretendēja Čulpana Hamatova, par scenogrāfiju bija nominēta Monika Pormale.

"Es sapratu, ka jāizvēlas kāds ļoti krievisks materiāls, kas man pašam ļautu uzzināt kaut ko jaunu par cilvēkiem. Es atcerējos Šukšina filmas, kuras es skatījos bērnībā. Sāku lasīt viņa stāstus un biju satriekts, cik tie ir vienkārši un dziļi," par izvēlēto tēmu aģentūrai LETA stāstīja režisors Alvis Hermanis.

Balvas pasniegšanas ceremonija notika vakar, 16. aprīlī Maskavā.

Pilns balvas saņēmēju saraksts lasāms šeit.

Interviju ar scenogrāfi Moniku Pormali lasiet jaunākajā žurnāla "Ir" numurā .

 

Komentāri (12)

Zane 17.04.2010. 09.37

Alvis Hermanis ir Latvijas Nokia, visu cieņu.

+15
-2
Atbildēt

0

mary75 17.04.2010. 10.52

Hermanis un Nekrošuss Krievijā ir elki, viena krievu avīze rakstīja, ka neviens krievs nav izpratis Šukšinu un “krievu dvēseli” labāk par Hermani.

+6
0
Atbildēt

0

Džipo 17.04.2010. 13.15

Manuprāt, tas ir labs panākums, kas ļauj augstu turēt galvu. Atliek tikai brīnīties par to, ko var paveikt viens mazs, bet izcils cilvēks.

+4
0
Atbildēt

1

    Ciniķis > Džipo 17.04.2010. 15.22

    Nav mazu cilvēku, mēdz būt tikai mazi sapņi :)

    +3
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu