Ārlietu ministrija Kirgizstānai iesniegs notu • IR.lv

Ārlietu ministrija Kirgizstānai iesniegs notu

2
Agnese Guble, LETA
Indra Sprance

Ministrija gatavo notu Kirgizstānai, kurā atgādinās par vienošanos, kas aizsargā ārvalstu investīcijas šajā valstī.

Ārlietu ministrija (ĀM) šādi rīkojas, reģējot uz Kirgizstānas pagaidu valdības lēmumu pārņemt kontroli Latvijas baņķierim Valērijam Belokoņam piederošajā Kirgizstānas bankā “Manas bank”.

ĀM “ir.lv” noskaidroja, ka notu Kirgizstānai plānots nosūtīt jau piektdien. Tajā būs atgādinājums par Latvijas un Kirgizstānas noslēgto vienošanos par ārvalstu investīciju aizsardzību un pausta cerība, ka neatkarīgi no tā, kas ir pie varas šajā valstī, Kirgistāna turpinās pildīt savas saistības.

Saistību izpilde jo īpaši būtu svarīga, ja Kirgizstāna arī nākotnē vēlas piesaistīt ārvalstu investīcijas, “ir.lv” sacīja ĀM preses sekretārs Rets Plēsums.

Jau vēstīts, ka Kirgizstānā izcēlušies plaši nemieri, pie varas nonākusi pagaidu valdība, bet Kirgizstānas prezidents Kurmanbeks Bakijevs atsakās atkāpties no amata.

Nemieru laikā galvaspilsētā Biškekā opozīcijas nemiernieki pārņēmuši kontroli Latvijas baņķierim Valērijam Belokoņam piederošajā "Manas banka", atsaucoties uz "Biznes&Baltija", vēsta LETA.

"Tā ir dīvaina situācija, jo mūsu bankā ir 100% Eiropas kapitāls. Turklāt starp Latviju un Kirgizstānu noslēgta vienošanās par investīciju aizsardzību," laikrakstam sacīja "Manas banka" valdes pārstāvis Jevgēņijs Verbickis.

 

Kirgizstānas pagaidu valdība pieļāvusi iespēju, ka no bankas varētu būt aizplūduši gāztajam prezidentam Kurmanbekam Bakijevam pietuvināto personu finanšu līdzekļi.

Investīciju baņķieris Ģirts Rungainis “ir.lv” pauda viedokli, ka “jebkuram cilvēkam, uzsākot biznesu šādā valstī, jārēķinās ar iespējamajiem riskiem”. Pēc Rungaiņa teiktā, nemieri Kirgistānā nav nekāds liels pārsteigums, arī bankas nonākšana opozīcijas rokās nav nekas pārsetidzošs, ņemot vērā iepriekšējos nemierus un savstarpējās cīņas. “Ja cilvēks redz labāku vietu biznesam nekā Latvija vai Eiropas Savienība, tad viņam jārēķinās ar visiem iespējamajiem riskiem,” sacīja Rungainis.

 

Komentāri (2)

ernests ansons 09.04.2010. 12.03

Nez vai tik ātri sriktētos uz tādām aktivitātēm, ja tā nebūt Belokoņa banka? lasot šo ziņu nez kāpēc pirmais prātā iešāvās “Repše”. :)

+1
-2
Atbildēt

1

    agris_kveders > ernests ansons 09.04.2010. 13.02

    Var jau būt, ka sakritība, bet šis jau ir viens no Ārlietu Ministrijas uzdevumiem/

    +1
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu