KNAB šefs Vilnītis nesaņem augstāko novērtējumu • IR.lv

KNAB šefs Vilnītis nesaņem augstāko novērtējumu

4
Evija Trifanova, LETA
Indra Sprance

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītāju Normundu Vilnīti viņa darba izvērtēšanas komisija novērtējusi ar otru augstāko vērtējumu – B.

Premjera preses sekretāre Līga Krapāne “ir.lv” nevarēja komentēt iemeslus, kādēļ Vilnītīša darbs nav novērtēts ar augstāko novērtējumu – A.

Kopumā ierēdņa darbību un tās rezultātus var novērtēt piecu ballu skalā, kur A ir augstākais novērtējums, bet E – viszemākais. A novērtējumu piešķir, ja ierēdņa “darba izpilde visās jomās pārsniedz prasības attiecīgajā nozarē “, savukārt B novērtējums, ko saņēma Vilnītis, nosaka, ka “darba izpilde atsevišķās jomās pārsniedz prasības attiecīgajā nozarē, bet pārējās jomās noris saskaņā ar prasībām attiecīgajā nozarē”.

Pēc Krapānes teiktā, līdz ar KNAB iekļaušanu vienotajā atalgojuma sistēmVilnītis turpmāk saņems 1715 latus mēnesi – tā ir maksimālā summa, ko var saņemt Vilnīša statusam atbilstoša amatpersona. Noteikt augstāku atalgojumu ir ieteikusi izvērtēšanas komisija. Šis atalgojums gan ir nedaudz zemāks par pašreizējo – Vilnītis līdz šim ir saņēmis 2000 latu lielu algu.

Novērtēšanas rezultāts tiek izmantots par pamatu lēmumam par ierēdņa statusa piešķiršanu, ierēdņa neatbilstību ieņemamajam amatam, pārcelšanu amatā, ierēdņa amata kvalifikācijas pakāpes piešķiršanu.

Jau vēstīts, ka pirms pāris nedēļām premjers uzdeva izveidot Vilnīša darbības vērtēšanas komisiju, ko vadīja Drošības policijas priekšnieks Jānis Reiniks. Vilnītis tika izvērtēts, jo arī KNAB iekļauts vienotajā atalgojuma sistēmā.

Komentāri (4)

cekuljans 08.04.2010. 21.03

Es kategoriski neapgalvotu, ka A vērtējumu nevar iegūt. Šajā situācijā piekrītu, ka tas ir o.k., pat labs vērtējums. Jāņem vērā arī, kurš tiek vērtēts, un KNAB šefs vienmēr būs sabiedrības redzeslokā.

+2
0
Atbildēt

0

ernests ansons 08.04.2010. 19.39

Gribētos, lai raksta autors, kurš izvēlas šādus virsrakstus, painteresējas cik vispār vigli vai, precīzāk sakot, nereāli ir iegūt vērtējumu “A”. Vilnīša saņemtais novērtējums patiesībā ir O.K.

+2
0
Atbildēt

0

ilzedane 09.04.2010. 11.11

Jābrīnas ka ar tādu attieksmi vispār var dabūt kādu novērtējumu! Ko var ņemties ar “sīceni”? Pa to laiku “treknie” kļūst vēl treknāki… http://neoidiotisms.blogspot.com/

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu