
Restorāna Vincents pēdējā komanda. Pirmajā rindā no labās: restorāna vadītāja Mona Pēkmane, trauku mazgātāja Daiga Gildoviča un administratore Anna Monika Gailīte. Otrajā rindā: trauku mazgātāja Zeltīte Štelfa, zāles pārzinis Mārtiņš Kūkojs un bārmenis Lauris Ezītis. Trešajā rindā: oficiante Līva Rūtena, šefpavārs Kristaps Liepiņš, konditore Irina Voroņenko ar sunīti Pērli, pavārs Eilija Attars, oficiante Katerina Ševčenko un pavārs Gvido Jakobijs. Ceturtajā rindā: pavāri Arvis Spridzāns un Edvīns Kalniņš. Foto — Ieva Salmane.
Te nāca karaļi un prezidenti, bet tagad pie durvīm klauvē vējš. Reportāža no leģendārā Rīgas restorāna pēdējās dienas
Restorāna Vincents pēdējā darbadienā, 26. augustā, stundu pirms restorāna atvēršanas darbinieku pusdienās uz galda jau salikts viss liekais, kas virtuvē vairs nebūs vajadzīgs. «Mārtiņa mīļākais vārds — furšets,» kāds no personāla pajoko. Voka nūdeles, chilli con carne, salāti... Papildus atnesti mājās cepti pīrādziņi, ar aukliņu pārsieta Staburadzes torte.
Sēru runām nav laika, visiem tūdaļ jāsteidzas darbos. Pēdējās trīs nedēļas pirms aizvēršanas restorāns Elizabetes ielā 19 bijis pilnībā rezervēts. Nākuši gan vecie klienti, kas grib pakavēties atmiņās, gan tādi, kas vēl nekad nav ēduši Vincentā, tomēr vēlas paspēt ielikt ķeksīti savā gastronomiskajā biogrāfijā.