
Milānas restorāna Caffe Goga saimnieki demonstrē, kā viņi atsāks uzņemt viesus — galdiņus un ēdājus šķirs organiskā stikla plāksnes. Foto — Scanpix.
Koronavīrusa gadījumu skaits Itālijā sarūk, taču valsts ir vēl vienas krīzes piekšā: kā atdzīvināt ekonomiku, kas bija iesaldēta divus mēnešus
Kad Alesandro Matincoli aizpagājušajā trešdienā, 6. maijā, beidzot atgriezās mājās, viņš varēja priecāties par vienas nelaimes pārvarēšanu. Restorāna īpašnieks slimnīcā bija pavadījis vairāk nekā divus mēnešus — kopš 28. februāra —, jo inficēšanās ar Covid-19 radīja vairākus nopietnu komplikāciju uzliesmojumus. 10 dienas viņš pat nogulēja komā. «Bija vairākas reizes, kad es šaubījos, vai vispār vēl redzēšu savus bērnus,» stāsta Alesandro.
Tagad 60 gadus vecajam vīrietim būs jātiek galā ar otru nelaimi. Savā restorānā un kafejnīcā Osteria al Torre Gardas ezera krastā viņš nodarbina 69 cilvēkus. Protams, pēdējos divus mēnešus ēstuve ir slēgta. «Mēs viņiem samaksājām martā un aprīlī un varēsim izmaksāt algu arī maijā. Bet tas arī viss,» nopūšas Alesandro. «Fabrikām atsākt darbu būs vienkāršāk. Bet tādam biznesam pie Gardas ezera, kāds ir mūsējais, nebūs viegli.»