
Krista Baumane.
No ēdienu blogeres kļuvusi par profesionālu nozares konsultanti, Krista Baumane tika uzaicināta filmēties raidījumā Ēdiena daba, kas šonedēļ nonāk pie skatītājiem. Tur ne tikai redzēja, kā tiek panākta bioloģisko produktu kvalitāte Latvijas saimniecībās, bet arī, piemēram, iemācījās iemidzināt vistu
Kristas Baumanes dārzā Pārdaugavā no krūma vēl ēdamas vēlās avenes, zaļo salvija un pētersīļi, kuru lapas viņa griežot pat sniegā. Saimniece līdzās moderna projekta mājai stāda arī zemenes, lai četrgadīgā meita Elza redz, kā ogām jānogatavojas - nevis veikalā, bet dobē. Katru gadu cenšas izaudzēt kaut ko interesantu: šogad tie bijuši artišoki, dzeltenās bietes un lillā burkāni, kuru sēklas iedevusi krimuldiete Ilze Lipska, kas pašlaik cenšas tikt pie bioloģiskās zemnieces statusa. «Nē, tie nav mākslīgi krāsoti!» Krista komentē. «Vai zināji, ka burkāni kādreiz dabā nebija oranži, bet lillā un dzelteni? Nīderlandiešu selekcionāri tos selekcionēja ar beta karotīnu, lai «uzdzītu» īpašu uzturvērtību.»