Svaigi botāniķi

  • ir.lv
  • 06.10.2010.
  • IR
Trīs biznesa partneri:  Edgars (no kreisās) un Evita Ogņevi un Heinrihs Erhards. Foto — Lauris Nagliņš, F64

Trīs biznesa partneri: Edgars (no kreisās) un Evita Ogņevi un Heinrihs Erhards. Foto — Lauris Nagliņš, F64

Ekonomiska cerīguma atgriešanos Alūksnes uzņēmēju pāris svin ar jauna uzņēmuma radīšanu. Laba ideja un pavārs, kas pārvilināts no prestiža Ņujorkas restorāna, ļāva viņiem šovasar ielikt kāju Rīgas ēdināšanas biznesa durvīs

Tā bija Eiropas Savienības fondu nauda, kas savulaik iepazīstināja Evitu un Edgaru Ogņevus ar pavāru Heinrihu Erhardu. Viņa karjera pēdējo trīs gadu laikā veidojusies respektablā Michelin ceļveža atzītos Parīzes un Ņujorkas restorānos. Pērn rudenī Ogņeviem izdevās pārtvert Heinrihu, kurš, lielas cerības nelolojot, bija iegriezies Latvijā, lai izošņātu darba iespējas, un jau gada beigās viņi trijatā sāka strādāt pie glancēti pasniegtas, bet vienkāršas domas īstenošanas. Restorāna cienīgu kafejnīcu ar īsu, nedārgu, katru dienu no jauna veidotu ēdienkarti, kuras centrā ir kāds Latvijas produkts.

Jaunākajā žurnālā