Noreibt no garšas

Miķelim Isajevam doma par kombučas Dzīvības dzēriens ražošanu radās, kad draugs, kurš jau 20 gadus dzīvo Ķīnā, atveda tējas sēni, ko izmanto dzēriena brūvēšanā

Miķelim Isajevam doma par kombučas Dzīvības dzēriens ražošanu radās, kad draugs, kurš jau 20 gadus dzīvo Ķīnā, atveda tējas sēni, ko izmanto dzēriena brūvēšanā.

Dzērienu tirgū visstraujāk aug «bezalkoholisko alkoholisko» dzērienu niša

Patlaban visā pasaulē attīstās koncepts mindful drinking jeb atbildīga, apdomīga un apzināta dzērienu baudīšana. Jaunieši Eiropā un Latvijā alkoholiskos dzērienus patērē mazāk nekā viņu vecāki tajā pašā vecumā, rāda arī Slimību profilakses un kontroles centra pētījuma Atkarību izraisošo vielu lietošanas paradumi un tendences skolēnu vidū dati par 2019. gadu. 

Aizvien biežāk cilvēki saka — man šovakar jāsēžas pie stūres. Tomēr arī viņi vēlas būt kompānijā un lietot dzērienu, kas dod garšas baudījumu. To pašu grib grūtnieces, sievietes, kas zīda mazuli, un jaunieši, kas vēl nav sasnieguši pilngadību. Tieši tāpēc aizvien pieprasītāki kļūst craft jeb amata dzērieni bez alkohola satura.

Jaunākajā žurnālā