Nepālas kartupelis

  • Dinija Jemeļjanova
  • 12.01.2022
  • IR
Himalayan International  ražotnes vadītāja Līga Aļijeva (pa kreisi) un uzņēmuma īpašniece Aija Parlagreko.
Foto — Māris Justs

Himalayan International ražotnes vadītāja Līga Aļijeva (pa kreisi) un uzņēmuma īpašniece Aija Parlagreko. Foto — Māris Justs.

Savulaik par Latvijas siera galvaspilsētu iesauktajos Preiļos divu gadu garumā tika meklēta recepte Eiropā vēl nekad netapušam biezpiena produktam. Un atrada. Himalayan International ražo kārumus suņiem jeb graužamsieru

Preiļu slimnīcas pagalma vidū viegli vēdī pēc silta piena. Varētu domāt, ka virtuvē kāds pacientiem vāra brokastu putru, taču izrādās — korpusā starp stacionāru un poliklīniku tiek darināti gardumi suņiem. Graužamsiera ražotne gan šeit atradīsies vēl tikai pāris mēnešus, saimnieces steidz atklāt savu prieku par drīzumā gaidāmajiem jurģiem. 

Pārcelšanās uz jaunām telpām uzņēmumam nepavisam nebūs greznība, bet gan loģiska nepieciešamība. Pieprasījums mudina domāt par strādāšanu divās maiņās, bet trūkst telpu, kur žāvēt produkciju. Gatavs jauns, daudz lielāks katls, bet nav vajadzīgā elektriskā sprieguma, ar ko to darbināt.

Jaunākajā žurnālā