Dalos pieredzē: kā izsisties pārtikas un vienreizlietojamo trauku biznesā

Jaunās uzņēmējas: Agnese Aizpuriete, Paula Stradiņa un Anete Marta Bukovska.
Foto — Kristīne Madjare

Jaunās uzņēmējas: Agnese Aizpuriete, Paula Stradiņa un Anete Marta Bukovska. Foto — Kristīne Madjare.

Re-Grain

Īsumā. 2020. gada rudenī Madonas Valsts ģimnāzijā dibināts skolēnu mācību uzņēmums, kas no rudzu miltiem ražo apēdamus vienreizlietojamos šķīvjus. Mērķis. Iesaistīties dabas aizsardzībā un aicināt arī citus to darīt. Skaistākais. «Apziņa, ka mūsu darbs tiek novērtēts.» Grūtākais. «Nepadoties, kad ir bezspēks, bet turpināt virzīties uz priekšu.»

Mentore Ieva Treija. Foto — Kristīne Madjare
Mentore Ieva Treija. Foto — Kristīne Madjare  Foto - 

Gemoss

Īsumā. 1993. gadā dibināts uzņēmums, kas nodarbojas ar bāru un restorānu aprīkojuma un iekārtu, kā arī maizes un konditorejas izejvielu tirdzniecību, trauku un pasākumu inventāra nomu, riekstu un žāvētu augļu importu un to fasēšanu mazumtirdzniecības iepakojumos. Mērķis. Jēgpilna uzņēmējdarbība, kuras peļņas rādītāji var nodrošināt izaugsmi, ievērojot vides un cilvēka faktoru. Skaistākais. «Radošie mirkļi, kurus izdodas īstenot dzīvē.» Grūtākais. «Būt vienmēr līmenī, spēt mainīties, pielāgoties noteikumiem.»

Jaunākajā žurnālā