
Ritvars uz terases.
18 gadus vecais Valtera restorāna pavārs Ritvars Toms Logins mammai māca neraut ārā nezāles un papildina dārzu ar ekskluzīviem garšaugiem
Dārzs man bijis kopš sešu gadu vecuma, kad ar ģimeni pārvācāmies no dzīvokļa Rīgā uz privātmāju Ulbrokā. Taču novērtēt to sāku tikai pirms trim gadiem. Tad nopietnāk pievērsos ēst taisīšanai un izkopu savu filozofiju - izmantot maksimāli daudz Latvijā audzētus produktus. Staigāju pa dārzu kā no mākoņa nokritis: izrādās, mums ir plūškoks? Un arī bārbeles? Ģimene smējās par manu brīnīšanos, bet es biju neizmērojami pateicīgs mammai, ka viņa visu manām gastronomiskajām izpausmēm jau bija nodrošinājusi.
Bez pļāvēja un ķīmijas
Pirms tam manas attiecības ar dārzu bija virspusējas. Varētu teikt - tikai baudīju tā sniegtos augļus. Protams, kopš mazotnes vienmēr esmu pļāvis zāli. Taču klusībā sapņoju - kad izaugšu liels, pelnīšu tik daudz, lai varu nolīgt kādu citu to darīt manā vietā. Smejos, ka šobrīd sapnis ir piepildījies, jo pļaujmašīna nesen salūza.