ekoloģisks produkts
- Viedoklis
- 05.07.2021.
Kas mainīs pārtikas sistēmas?


- Izziņa
- 10.07.2019.
Izvēlies iezīmētu preci!

- Viedoklis
- 08.02.2019.
Derīguma termiņa un uzglabāšanas nosacījumu neievērošana – izplatītākie grēki pārtikas nozarē

- Pusdienās
- 06.01.2016.
Nevajag ēst draņķus

- Pusdienās
- 15.09.2015.
Apēst izvēli

- Viedoklis
- 05.07.2021.
Kas mainīs pārtikas sistēmas?
Pārtikas sistēmām ir jāspēj mainīties – uz to skaidri norāda gan pētījumi, gan Eiropas un Latvijas politiskie mērķi, gan arī nevalstisko grupu aktivitātes.[1] Vienlaikus ir skaidrs, ka esošā sistēma ir cieši iesakņota ikdienas praksēs, to uzturošu organizāciju tīklā un arī cilvēku zināšanās – tā ir inerta, un jebkādu izmaiņu ieviešana tajās ir izaicinājums. Šis raksts piedāvā diskusiju par patērētāju uzvedības veicinātām pārmaiņām, aplūkojot trīs pārtikas sagādē svarīgu aspektu – produkta cenas, veselības un vides – potenciālu mainīt pārtikas sistēmas.

- Viedoklis
- 27.11.2019.
Apzīmējums “eko” ne vienmēr nozīmē “videi draudzīgs produkts”
Sabiedrībā pastāv vairāki mīti: pirmkārt, vēl arvien ir priekšstats, ka apzīmējums “eko produkts” automātiski kļūst videi draudzīgs. Mūsdienās daudzi eko produkti tiek tīti plastmasas plēvēs vai transportēti no citiem kontinentiem. Tāpēc svarīgi saprast, ka to, vai produkts ir videi draudzīgs, nosaka pilna produkta dzīvescikla izvērtēšana – kādi un cik daudz resursu ir patērēti, lai šo produktu saražotu, transportētu un iepakotu. Jāzina, kas notiek ar produktu un tā iepakojumu pēc tam, kad cilvēki ir beiguši to izmantot, proti, vai iepakojums ir vairākkārt lietojams.

- Izziņa
- 10.07.2019.
Izvēlies iezīmētu preci!
Mazs simboliņš uz iepakojuma ir labāks par skaļām frāzēm. Atzīts un uzticams ekomarķējums palīdz orientēties preču piedāvājumā, norādot, kurš no produktiem tirgū ir videi draudzīgāks

- Viedoklis
- 08.02.2019.
Derīguma termiņa un uzglabāšanas nosacījumu neievērošana – izplatītākie grēki pārtikas nozarē
Nesen publiskajā telpā izskanēja informācija par slimu liellopu gaļu, kas nonākusi ēdināšanās uzņēmumos, kā arī par I Love Eco medus neatbilstību kvalitātes standartiem. Vai šie un līdzīgi gadījumi signalizē par zemu pārtikas kvalitāti Latvijā, vai tieši pretēji – par sekmīgu uzraugošo iestāžu darbu un problēmu novēršanu?

- Pusdienās
- 06.01.2016.
Nevajag ēst draņķus
Uztura speciāliste Ksenija Andrijanova uzskata, ka ekopārtika ir pārvērtēta un vairīšanās no glutēna ir modes lieta

- Pusdienās
- 15.09.2015.
Apēst izvēli
«Arī bioloģiskie zemnieki drīkst aizsargāt laukus. Taču - ar tējas koka preparātu,» saka Gustavs Norkārklis, Latvijas Bioloģiskās lauksaimniecības asociācijas vadītājs. Šogad pirmoreiz Latvijā atzīmē bioloģiskās pārtikas mēnesi

- Radars
- 20.09.2012.
Par zaļo vīziju un Latvijas nākotni

- Veiksme
- 19.09.2012.
Elpa bez E

- Radars
- 20.09.2012.
Par zaļo vīziju un Latvijas nākotni
Ar šo vēstuli gribu lūgt Latvijas iedzīvotājus nebūt vienaldzīgiem un aktīvi piedalīties mūsu nākotnes plānošanā un būvēšanā

- Veiksme
- 19.09.2012.
Elpa bez E
Kurzemes piena ražošanas uzņēmums Elpa atdod sūkalas rīdziniekiem, lai taisa šampūnus, bet paši nupat patentējuši no siera veidotus čipsus
