Nevajag ēst draņķus

  • Ieva Alberte
  • 06.01.2016
  • IR
Ksenija Andrijanova.

Ksenija Andrijanova.

Uztura speciāliste Ksenija Andrijanova uzskata, ka ekopārtika ir pārvērtēta un vairīšanās no glutēna ir modes lieta

Late bez kofeīna, ar sojas pienu un bezglutēna mafins. Tā Ksenija savā blogā Ksenijakomente.lv vīpsnā par mūsdienu ēšanas paradumiem. Viņas rakstītais ir asprātīgs, saturīgs un brīžam šerps. Pie kāda ieraksta ir pat 1396 komentāri. Par tēmu, nevis lamas. «Tas liecina, ka cilvēki izslāpuši pēc kritiskākas informācijas nekā tā, kas pieejama,» saka Ksenija, kad tiekamies Vīna studijā un ieturam vieglu maltīti. Vietas izvēle ir Ksenijas ziņā. Vīna studijas ēdieni viņai garšojot.

Ksenija ir uztura speciāliste ar bakalaura un maģistra grādu. Blogot par uzturu viņa izlēma tāpēc, ka, «rupji sakot, besī ziņu portālos lasīt muļķības: šokolāde palīdz notievēt, vēzi var ārstēt ar sodu». «Produktiem tiek piedēvētas brīnumspējas. Gribas aizvērt acis un palīst zem galda. Kā tas iespējams, ka mediji, kuri ir spēcīgi politisko notikumu atspoguļošanā, ir tik vāji citā tēmā?»