Kariņš: Mani turēja zināmā gūstā, neļaujot izveidot plašāku koalīciju • IR.lv

Kariņš: Mani turēja zināmā gūstā, neļaujot izveidot plašāku koalīciju

Krišjānis Kariņš. Foto - Gatis Rozenfelds

Līdzšinējās valdības vadītājs Krišjānis Kariņš (JV) intervijā žurnālam Ir par savas demisijas iemesliem saka: “Nacionālā apvienība un Apvienotais saraksts bija turējuši mani zināmā gūstā, neļaujot izveidot plašāku koalīciju, ko es gribēju, un visu laiku cenšoties diktēt, kā man būtu jāstrādā kā valdības vadītājam. Viņiem ir tiesības neatbalstīt un gāzt, bet viņi neļauj pa labi, neļauj pa kreisi, neļauj pieņemt lēmumus, kas nodrošinātu dinamismu. Man nekas cits neatlika, kā konstatēt, ka vajag jaunu valdību.”

Viņš saka, ka tāpēc dod iespēju jaunu valdību veidot nākamajam no Jaunās Vienotības: “Šobrīd esmu ātrāk nonācis pie secinājuma, ka mums derētu vadības maiņa, nekā partija ir gribīga mest mani ārā. Līdzīgi kā jaunībā ar draugiem ilgus gadus muzicēju un iemācījos — vislabākā ballīte ir tā, kura noslēdzas, kad vēl grib dejot.”

Kariņš arī norāda, ka premjeram ir jādod iespēja rīkoties, jo citādi nevar īstenot valdības programmu. Viņš uzsver, ka no premjera, no valdības prasa rezultātu. “Kad paši partneri ir iemesls, kāpēc nav rezultāta, — tas nav ilgtspējīgi. Un ja nav, ir labāk to atzīt, un būvēt nākamo. Un tagad ir pilnīgi jauna situācija!” par situāciju koalīcijā stāsta Kariņš.

Uz jautājumu, kā viņa atkāpšanās var palīdzēt izveidot plašāku koalīciju, ja partneri arī pēc Kariņa atkāpšanās saka, ka šī ir labākā koalīcija, viņš atbild: “Jo mana atkāpšanās garantē to, ka ir pilnīgi jauna situācija. Ir viena lieta, ka esoša valdība var pieņemt vai nepieņemt kādu partneri klāt. Cita lieta, kad ir skaidrs, ka šīs valdības vairs nebūs. Tas reizēm politikā vajadzīgs — kad ir strupceļš, dažreiz kardināli kaut kas ir jāizmaina, lai nonāktu pie rezultāta.”

Vairāk lasiet žurnālā Ir šeit.

Pagaidām nav neviena komentāra

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu