Valdības un lauku ģimenes ārstu vienošanos cer panākt otrdien • IR.lv

Valdības un lauku ģimenes ārstu vienošanos cer panākt otrdien

26
Valdības vadītājs Māris Kučinskis. Foto: Ieva Leiniša, LETA

Trešdien Kučinskis tiksies ar LĢĀA

Valdības un Latvijas Lauku ģimenes ārstu asociāciju (LLĢĀA) vienošanās tiks panākta otrdien, savukārt trešdien Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) tiksies ar Latvijas Ģimenes ārstu asociācijas (LĢĀA) vadītāju Sarmīti Veidi, pirmdien paziņoja Kučinskis.

Pirmdien koalīcijas partneri vienojās rakstiski apstiprināt, ka veselības nozarei tiks nodrošināts finansējums 4% apmērā, teica Kučinskis. Patlaban koalīcijas partneri saskaņo apņemšanos un tad, kad būs visu partneru paraksti, dokuments tiks nosūtīts Latvijas Lauku ģimenes ārstu asociācijai (LLĢĀA). Visticamākais, ka tas notikšot rīt.

Kučinskis trešdien, 12.jūlijā, plkst.8 tiksies ar LĢĀA vadītāju, lai informētu gan par valdībā apstiprināto nodokļu reformas likumprojektu paketi, gan koalīcijas partneru apņemšanos nodrošināt finansējuma pieaugumu veselības aprūpes nozarei.

“Pagājušajā nedēļā notikušās sarunas ar LĢĀA mani apbēdināja, jo palika iespaids, ka esam sapratušies, tomēr parādījās vairāk jaunu prasību nekā sākumā. Tāpēc man ir svarīgi noskaidrot, vai varam runāt lietišķi, vai tomēr ir kādi iemesli, kāpēc LĢĀA vienošanos nevēlas panākt,” pauda Kučinskis.

Jau ziņots, ka, pārstājot sniegt valsts apmaksātos veselības aprūpes pakalpojumus, 3.jūlijā plkst.12 vairāk nekā 600 ģimenes ārsti sāka streiku, solot, ka tas turpināsies tik ilgi, kamēr ar valdību izdosies vienoties par ģimenes ārstu izvirzītajām prasībām.

 

Komentāri (26)

Anonīms 10.07.2017. 18.05

cik es saprotu, tad LLĢĀ vadītāja ir ZZS biedre un ceru uz politisku karjeru , jeb tā tikai melš ļaunas mēles un lauku ģimenes ārsti ar dzīvi vispār ir apmierināti un nemaz protestos nepiedalās

goda vārds, grūti jau visam izsekot, jo īpaši, ja ne viss tiek pateikts

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu