Vicekanclers: Vācijā šogad varētu ierasties viens miljons bēgļu (papild.) • IR.lv

Vicekanclers: Vācijā šogad varētu ierasties viens miljons bēgļu (papild.)

48
Vācijas vicekanclers Zigmārs Gabriēls sarunājas ar patvēruma meklētājiem. Foto: AFP/LETA

ES komisārs: Vācijai jāsamazina bēgļu pabalsti

Vācija šogad varētu uzņemt vienu miljonu patvēruma meklētāju, kas ir vairāk nekā līdz šim prognozētie 800 000, pirmdien atzina Vācijas vicekanclers Zigmārs Gabriēls.

“Ir daudz pazīmju, kas liecina, ka Vācija šogad uzņems nevis 800 000 bēgļu, kā bija prognozējusi Iekšlietu ministrija, Sociāldemokrātiskās partijas (SPD) biedriem adresētajā vēstulē norādījis Gabriēls.

Vācija, kas nespēj tikt galā ar nelegālo imigrantu plūsmu, svētdien atjaunoja robežkontroli cilvēkiem, kas ceļo Šengenas zonā, kur dokumenti uz robežām kontrolēti netiek. Tas nozīmē, ka tā būtībā maina savu “atvērto durvju” politiku pret sīriešiem.

Gabriēls uzsvēra, ka “visiem, kas piesakās patvērumam uz Vācijas zemes, ir atļauts šeit palikt, kamēr tiek pieņemts lēmums. To mēs nemainām. Mērķis tomēr ir uzturēt kontroli uz robežām neparedzamā un ārkārtas situācijā un atgriezties pie pienācīgas bēgļu politikas īstenošanas. Tas ietver nepārprotamu norādi Eiropas partneriem, ka Vācija, pat ja mēs esam gatavi pielikt neproporcionālas pūles, nevar paveikt to viena pati un pieņemt visus bēgļus.”

Kā norādījis vicekanclers, visu federālo zemju ministri brīdinājuši, ka viņu iespējas uzņemt jaunpienācējus ir tuvu izsīkumam.

“Par spīti daudzajām diskusijām ar Eiropas partneriem, mums līdz šim nav izdevies panākt kolektīvu risinājumu bēgļu krīzei,” atzinis Gabriēls. “Neviena valsts nevar tikt galā ar bēgļu uzņemšanu un izmitināšanu viena. Nepieciešams, lai mēs par to pārliecinātu mūsu kaimiņus.”

Jau ziņots – lai samazinātu bēgļu pieplūdumu Vācijā, tai ir jāsamazina bēgļu pabalsti, intervijā, kas publicēta laikrakstā “Welt am Sonntag”, sacīja Eiropas Savienības (ES) Vācijas komisārs Ginters Etingers.

“Maksājumi patvēruma meklētājiem Vācijā ir jākoriģē, lai tie tuvotos maksājumiem citās ES valstīs,” viņš sacīja.

“Mums Eiropā ir nepieciešama zināma patvēruma meklētāju naudas pabalstu harmonizācija, jo, ja pastāvēs atšķirības ES, tas var radīt nepareizus materiālos stimulus,” norādīja komisārs.

Savukārt Vācijas iekšlietu ministrs Tomass de Mezjērs intervijā laikrakstam “Der Tagesspiegel” sacīja, ka bēgļiem, kas saņem ES aizsardzību, ir jāpieņem fakts, ka viņi var tikt sadalīti pa bloka valstīm, raksta LETA. “Mēs bēgļiem nevaram ļaut brīvi izvēlēties, kur viņi grib palikt – tā tas nav nekur pasaulē,” sacīja ministrs.

“Tas arī nav mūsu pienākums maksāt Vācijas likumos paredzētos pabalstus bēgļiem, kas ir izmitināti kādā citā ES valstī, bet tad vienalga ierodas Vācijā,” viņš piebilda.

Tikmēr Ungārijā svētdien ieradušies 5809 nelegālie imigranti, ar to uzstādot jaunu rekordu nelegālo ceļotāju skaitam, kas vienas dienas laikā ieradies šajā Viduseiropas valstī, pirmdien paziņoja Ungārijas policija. Līdzšinējais vienas dienas rekords bija 4330< ziņo LETA/AFP.

Straujais nelegālo imigrantu ierašanās kāpums pieredzēts neilgi pirms otrdienas, kad Ungārijā spēkā stāsies likums, kas par nelegālu iekļūšanu valstī paredz cietumsodus.

Vācijas dienvidu pilsētā Minhenē nedēļas nogalē pa dzelzceļu ieradušies 19 100 nelegālo imigrantu, ziņoja Bavārijas federālās zemes valdība.

Atbilstoši Starptautiskās Migrācijas organizācijas (IOM) datiem šogad Eiropā, šķērsojot Vidusjūru, ieradušies vairāk nekā 380 000 nelegālo imigrantu.

Viņu lielākā daļa necenšas palikt Itālijā vai Grieķijā – pirmajās ES valstīs, kuras viņi sasniedz -, bet dodas tālāk uz Vāciju, kur valsts patvēruma meklētājiem nodrošina dāsnus pabalstus un sociālās garantijas.

(papildināta no sākuma)

Komentāri (48)

J.Biotops 14.09.2015. 13.47

Nupat b.Brigmanis kārtējo reizi izpļāpājās: Ja Eiropas valstis mums nepiekritīs, mēs varam peldēt vieni pa pasauli, tomēr „es pat redzu krastu, kurā varam izpeldēt”. (Es arī redzu viņa krastu)

+16
-4
Atbildēt

5

Krotow 14.09.2015. 13.13

Kādi pabalsti? Pārtraukt to izmaksu vispār, kamēr nav noskaidrota konkrētās personas izcelsme. Tipus bez dokumentiem kraut konteineros un vest atpakaļ.

+9
-2
Atbildēt

1

    edge_indran > Krotow 14.09.2015. 13.19

    ——–

    Kā tad – DDD “Made in Germany” ? Akurāt’ kā pašlaik Eiropā populārajā gramatā-bestsellerā – Timur Vermes, Er ist wieder da / , Bastei Lübbe Tasсhenbuch – ?

    https://www.youtube.com/watch?v=VgnqgF3XGUk

    Inhalt: Adolf Hitler kommt am 30. August 2011 auf einem unbebauten Grundstück in Berlin zu sich.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

fretka 14.09.2015. 12.12

Šeit attēlā redzams informācijas plakāts pie privātas kafejnīcas Segedas pilsētas tuvumā, Ungārijas dienvidos, kur izvietota armija, kas palīdz īstenot stingrāku robežas apsargāšanas režīmu.

https://pbs.twimg.com/media/CO2Z4U8WEAAnosg.jpg

Uz plakāta rakstīts, ka uzskatītie dzērieni (kafija un tēja) pieejami par brīvu visiem ungāru karavīriem un policistiem.

Plakāta apakšā ir uzraksti:

Jūs noturat robežu! Paldies jums!

Tā ir tava Ungārija!

Neatdod to!

+14
-10
Atbildēt

6

    Aldis-2 > fretka 14.09.2015. 13.06

    Franču prese dzirksteļo:

    “Le Monde”:

    > Crise des migrants : le revirement des Allemands (Vāciešu pavērsiens/apvērsums)

    > La droite européenne tiraillée entre Angela Merkel et Viktor Orban sur les migrants (EIROPAS LABĒJIE raustās starp Merkeli un Orbanu migrantu dēļ)

    > L’Allemagne bouscule les règles de l’espace Schengen (Vācija apgāž Šengena noteikumus)

    > La Hongrie renforce son arsenal juridique contre les réfugiés (Ungārija pastiprina savu juridisko arsenālu pret bēgļiem)

    > La France déchue de son statut de terre d’accueil ? (Vai Francija ir izgāzusies kâ patvēruma zeme?

    “Le Figaro”:

    > Crise des migrants : «L’espace Schengen n’existe plus» (ŠENGENAS TELPA vairs neeksistē)

    > L’Autriche va recourir à l’armée face aux migrants (Austrija izmantos armiju migrantu [pielūdes] dēļ)

    “Le Parisien”:

    > Migrants : l’Allemagne met l’Union européenne sous pression (Vācija liek ES zem spiediena)

    > Contrôles aux frontières allemandes : les politiques français dans l’embarras (Kontrole uz vācu robežām: franču politiķi ir apjukumā)

    “Le Point”:

    > Migrants : la bombe à retardement de la droite (spridzeklis ar laika degli labējiem)

    > Allemagne: Merkel critiquée après sa volte-face sur les réfugiés (Vācija: Merkeli kritizē par krasu uzskatu maiņu migrantu sakarā)

    > Allemagne : ce que les politiques pensent des contrôles aux frontières (Vācija: ko [franču] politiķi domā par robežu kontroli)

    “Liberation”:

    > Europe, l’accueil entre deux chaises (Uzņemšana starp diviem krēsliem)

    > «Aucun ne veut rester en Grèce, ils savent qu’il n’y a pas de travail ici» (Neviens negrib palikt Grieķijā, viņi zina, ka tur nav darba)

    +7
    -8
    Atbildēt

    0

    aivarsk > fretka 14.09.2015. 19.45

    fretka Man gan šķiet, ka šobrīd vislielāki Putina draugi ir Merkele un Junkers,

    ————-

    Absolūti un vienmēr tādi ir bijuši! Franču Hollandu vēl jāpieskaita!

    +4
    -4
    Atbildēt

    0

    Krotow > fretka 14.09.2015. 22.26

    Viņi nav draugi, bet biznesa partneri.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Aldis-2 > fretka 14.09.2015. 13.07

    Citāts: “La droite européenne tiraillée entre Angela Merkel et Viktor Orban sur les migrants (EIROPAS LABĒJIE raustās starp Merkeli un Orbanu migrantu dēļ)”

    Vispār jau, ja Junkera vietā Eiropas komisiju vadītu Orbans, nekādas imigrantu krizes nebūtu bijis.

    ES jau sen būtu piešķīrusi financējumu, lai uz ES austrumu robežas tiktu uzbūvēti tādi žogi kâ Spānijas teritorijās Afrikā, bet jūras piekrasti aizsargātu tikpat labi kâ to dara Austrālija.

    +12
    -9
    Atbildēt

    0

    fretka > fretka 14.09.2015. 13.23

    Man gan šķiet, ka šobrīd vislielāki Putina draugi ir Merkele un Junkers, kuriem ar savu “bēgļu politiku” izdevies sašķelt ES sabiedrisko domu.

    Turklāt vācu bizness kopā ar Gazprom tūliņ būvēs Nordstream II…

    Sestdien vācu avīze Bild publicēja interviju ar Viktoru Orbānu.

    Šeit ir tās tulkojums angļu valodā Ungārijas valdības interneta lapā

    http://www.kormany.hu/en/the-prime-minister/the-prime-minister-s-speeches/prime-minister-viktor-orban-s-interview-with-bild-zeitung

    +15
    -9
    Atbildēt

    0

    Krotow > fretka 14.09.2015. 13.12

    Uzticēt ES vadību Putina draugam… nu nu.

    +12
    -5
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu