Par uzbraukšanu gājējai Gerhards sodīts ar septiņiem eiro • IR.lv

Par uzbraukšanu gājējai Gerhards sodīts ar septiņiem eiro

20
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards. Foto: Evija Trifanova, LETA

Ministrs nav uzlikto sodu pārsūdzējis

Policija vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministram Kasparam Gerhardam (VL-TB/LNNK) par uzbraukšanu dievlūdzējai Vecrīgā jūnija sākumā piemēroja septiņu eiro administratīvo sodu.

Kā aģentūrai LETA norādīja Valsts policijas pārstāve Ance Rozīte, šāds sods Gerhardam piemērots saskaņā ar Administratīvo pārkāpumu kodeksa 149.4 panta 14.daļu, kurā ir paredzēta atbildība par vispārīgo ceļu satiksmes noteikumu pārkāpšanu, proti, “par citu šajā kodeksā neminētu ceļu satiksmes noteikumu pārkāpšanu izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam septiņu eiro apmērā”.

Rozīte arī piebilda, ka ministram bija iespēja pārsūdzēt šo lēmumu par soda piemērošanu desmit dienu laikā, tomēr pārsūdzības termiņš ir beidzies, bet lēmums nav ticis pārsūdzēts.

Iepriekš tika ziņots, ka Rīgā, Pils ielā, 1969.gadā dzimis vīrietis, vadot automašīnu “Volvo”, uzbraucis 1942.gadā dzimušai sievietei, kura nogādāta slimnīcā. Policijā apstiprināja, ka automašīnu vadījis Gerhards.

TV3 ziņas, atsaucoties uz avotiem tiesībsargājošās iestādēs, toreiz vēstīja, ka Gerhards incidenta brīdī bijis vieglā alkohola reibumā – viņam konstatēta 0,41 promile. Autovadītājam ar stāžu atbildība par automašīnas vadīšanu reibumā iestājas, kad alkohola koncentrācija sasniedz 0,5 promiles.

Cietusī bija guvusi vieglas traumas.

Gerharda preses sekretārs Arnis Zacmanis toreiz pastāstīja, ka ministrs ar dienesta auto braucis ārā no savas dzīvesvietas pa vienīgo iespējamo ceļu, taču to aizšķērsojusi cilvēku grupa. Gerhards mēģinājis pa ielas braucamo daļu apbraukt šos cilvēkus, taču pēc reakcijas secinājis, ka viņiem pret to ir iebildumi. Ministrs apturējis automašīnu, izkāpis ārā un iesaistījies vārdu apmaiņā ar cilvēkiem.

Uz vietas bijuši arī Kārtības policijas darbinieki, kuri izsaukuši Ceļu policiju, lai tā atrisinātu radušos situāciju. Mēģinot apbraukt cilvēku pūli, noticis negadījums, par ko Gerhards esot uzzinājis no klātesošajiem. No notikuma vietas viņš nav devies prom, bet gan sagaidījis policiju, lai sniegtu paskaidrojumus. Vēlāk ministrs sazinājies ar policiju un noskaidrojis, ka cietusī sieviete pēc apskates slimnīcā devusies mājās.

 

Komentāri (20)

traductrice 26.08.2015. 11.56

Interesanta pieeja. Ir atrasts pants “par citu šajā kodeksā neminētu ceļu satiksmes noteikumu pārkāpšanu”. To var acīmredzot piemērot, jo, šaubu nav, nekur kodeksā nav pieminēts par uzbraukšanu un ceļiem tupošam dievlūdzējam. Piekritīsiet, nevar taču “gājējs” būt persona, kas neiet, bet tup uz ceļiem. Tātad, uzbraukšana gājējam neder. LOĢISKI!

Gerhardam tomēr vajadzētu pārsūdzēt šo lēmumu. Kā nekā, tomēr piemērota soda augšējā robeža, nevis apakšējā. Par taisnību jācīnās līdz galam!

+9
-1
Atbildēt

1

    aivarsk > traductrice 26.08.2015. 14.08

    Uz ceļiem esošam cilvēkam nevar no aizmugures uzbraukt uz kājām ar auto!Auto skars muguru/dibenu ar bamperi, ja vien tantei nav 1,4 metri gari stilbi.

    Tas kas ir bijis ir kājas bāšana zem riteņa “protesta” nolūkos, par ko Gerharda sieva arī ir uzvilkusies.

    +3
    -7
    Atbildēt

    0

nomale 26.08.2015. 11.44

Ja uzlikts sods, tad atzīts par vainīgu. Ja atzīts par vainīgu, tad jautājums – vai septiņi eiro ir atbilstošs sods par uzbraukšanu cilvēkam? Salīdzinājumam, gājējam, kurš iet pa nepareizo ceļa pusi var uzlikt 30 eiro sodu.

+10
-3
Atbildēt

6

    andrejs > 26.08.2015. 13.06

    acīmredzot pat mūsu policijai bija redzams, ka “cietušā” tīšuprāt bija līdusi zem mašīnas riteņiem un to tiesa ir ņēmusi vērā.

    Mēs taču atceramies, ka Einārs Repše (Jaunais laiks) pirms gadiem 9iem bija uz šosejas nobraucis gājēju. Cik zināms, tad Repše vispār netika sodīts.

    p.s. cik saprotu, tad arī nodarītie “miesas” bojājumi bijuši baigi… :)

    +3
    -6
    Atbildēt

    0

    andrejs > 26.08.2015. 14.03

    to zane

    Mani tomēr interesē – kurš vainīgāks – Repše vai Gerhards?

    p.s. Vai neievēroji, ka TE daži stāsta par līdzīgiem gadījumiem no savas bēdīgās pieredzes? Man arī ir daži pastāsti iz savas dzīves, bet Repšes piemērs šķita atbilstošāks….

    +1
    -4
    Atbildēt

    0

    andrejs > 26.08.2015. 13.36

    to zanē, tev vecu avīžu izgriezumu kabinetā papilnam…

    Kā tur īsti bija ar to Repši? Viņu tiesāja, vai uzreiz atzina par nevainīgu?

    +3
    -4
    Atbildēt

    0

    zanE > 26.08.2015. 13.18

    ….andrejs….kāda tiesa!?!….mosties!…

    +4
    -3
    Atbildēt

    0

    nomale > 26.08.2015. 13.15

    Ja nebija vainīgs, tad arī sodam nevajadzēja būt!

    +6
    -4
    Atbildēt

    0

    zanE > 26.08.2015. 13.49

    ..andrjuha…nelocies, nu, kā zutis uz pannas…vai gan nerakstīji – “acīmredzot pat mūsu policijai bija redzams, ka “cietušā” tīšuprāt bija līdusi zem mašīnas riteņiem un to tiesa ir ņēmusi vērā.”

    ———————————–

    ….kāda tiesa?…kāda tiesa to ir ņēmusi vērā?…a?…pastāsti mums par to tiesas procesu, Tu tā gribēji izteikties par šo tēmu….

    …bet…Tev kārtējo reizi sanācis kā tai tramvajā ar apvemto muguru – sagribējās par Repši atgādināt, lai tēvainis Gerhards kļūtu nevainīgs kā maza bērna asara….

    +4
    -2
    Atbildēt

    0

Arturs Pērkons 26.08.2015. 11.45

Reiz ar ģimeni saulainā svētdienā aizbraucām uz Mežaparku atpūsties.

Auto noparkoju blakus kādai iebrauktuvei, kas gala beigās izrādījās iela.

Ne mirkli nešauboties, valsts policija to klasificēja kā auto novietošanu krustojumā ar max soda naudu – 30 Ls (~ 42 EUR).

Tātad, secinājums, ka uzbraukšana cilvēkam tiek vērtēta kā 6 reizes mazāk bīstama sabiedrībai, nekā nekustīgs auto blakus mazai ieliņai.

Bravo.

+8
-2
Atbildēt

3

    aivarsk > Arturs Pērkons 26.08.2015. 14.05

    Tak nevienam neuzbrauca!Bija konflikts ar histērisku tanti, visdrīzāk tāpēc, ka zzs grib dabūt VARAM, Gerhardu vajag kompromitēt.

    Ja nesodītu, visi rakstītu “Gerhards izbēg no soda”

    +3
    -8
    Atbildēt

    0

    Charlie Hebdo > Arturs Pērkons 26.08.2015. 17.01

    LaLaLā

    Pat nespēji iedomāties, cik elementāri nonākt kontaktā ar Āboltiņas, Zaķa, Kampara, Dombrovska, Matīsa, Rinkēviča, Straujumas, Kozlovska un pārējo prokremlisko mērgļu, čekas kājslauķu, autiņiem un izvirzīt tiem visneiedomājamākās pretenzijas.

    0
    -2
    Atbildēt

    0

    Raicha > Arturs Pērkons 26.08.2015. 14.49

    aivarsk

    Ar Gerharda šmigu un dienesta auto brīvdienā vien nepietiek?!?

    Besī ārā šitie te, kas pie mazākajiem sūdiem raud par politisko izrēķināšanos.

    +6
    -2
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu