"Islāma valsts" kaujinieki uzspridzina senu templi Palmīrā • IR.lv

“Islāma valsts” kaujinieki uzspridzina senu templi Palmīrā

31
Islāma kaujinieki publiski nocirta galvu 81 gadu vecajam arheologam un Palmīras arhitektūras kompleksa galvenajam uzraugam Haledam Asādam. Foto: AFP/LETA

Pirms dažām dienām islāma kaujinieki publiski nocirta galvu Palmīras arhitektūras kompleksa galvenajam uzraugam

Teroristiskā grupējuma “Islāma valsts” kaujinieki uzspridzinājuši seno Baālšamina templi Sīrijas pilsētā Palmīrā, pavēstīja amatpersona.

Slavenās, labi saglabātās grieķu romiešu laika drupas Palmīras pilsētā “Islāma valsts” rokās nonāca maijā. Līdz svētdienai lielākā daļa šo vērtību bija palikušas neskartas, izņemot lauvas statuju, kas savulaik stāvēja pie Palmīras muzeja ieejas, ziņo LETA/AFP.

“”Islāma valsts” šodien ievietoja Baālšamina templī lielu daudzumu sprāgstvielu, un tad to uzspridzināja, nodarot smagus bojājumus templim,” pavēstīja Sīrijas amatpersona.

Templis bija iekļauts UNESCO pasaules kultūras mantojuma sarakstā un organizācija to bija aprakstījusi kā “izcilu universālu vērtību”. Templis bija celts mūsu ēras 17.gadā.

Pirms dažām dienām islāma kaujinieki publiski nocirta galvu 81 gadu vecajam arheologam un Palmīras arhitektūras kompleksa galvenajam uzraugam Haledam Asādam, ziņo BBC.

Savukārt pirms trim dienām Islāma valsts kaujinieki izpostīja kristiešu templi Homsas provinces pilsētā El Karjateinā. Templis bija aptuveni pusotru tūkstoti gadu vecs un joprojām darbojās, apvienojot ap 200 kristiešu.

 

 

Komentāri (31)

haralds 26.08.2015. 12.24

welcome to Latvia!

0
0
Atbildēt

0

J.Biotops 24.08.2015. 11.13

Ziedu laikos tajā apvidū būvēja daudz, grezni un pamatīgi, būs vēl labu laiku, ko tur spridzināt. Tātad Vatikāns un Parīzes Dievmātes katedrāle pagaidām ir drošībā.

Ka tik nu kāds tumsonis neiedomātos, ka notikušajam ir sakars ar patieso islamu. Bismillah!

0
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu