Donbasa pilsētā piegādāti biļeteni referendumam par pievienošanos Krievijai • IR.lv

Donbasa pilsētā piegādāti biļeteni referendumam par pievienošanos Krievijai

12
Krievijas desantnieki 9.maijā Doņeckā atzīmē "uzvaras dienu". Foto: ITAR-TASS/LETA

Opozīcijas ziņojums: Krievija kā “brīvprātīgos” uz Donbasu pārsviedusi savus karavīrus

Doņeckas apgabala Torezas pilsētā pienācis ešelons ar militāro tehniku un munīciju, kā arī referenduma biļeteniem, kuros jau veiktas atzīmes par pievienošanos Krievijai, otrdien paziņoja Ukrainas pretterorisma operācijas preses centrs.

“Acīmredzot balsotāju aktivitāte referendumā atkal pārsniegs 100%. Izkraušanas darbos tika iesaistīti labošanas darbu kolonijas ieslodzītie. Atbilstoši mūsu informācijai Doņeckā šodien no Krievijas ierodas desmit profesionāli sagatavotu snaiperu grupa. Šķiet, lai paplašinātu demokrātiju atbilstoši “krievu sastiprinājumu” standartiem,” teikts preses centra paziņojumā.

Patlaban Donbasā atrodas 43 000 nelikumīgo bruņoto formējumu karotāju, arī 9000 Krievijas armijas karavīru, paziņojis Ukrainas Pretterorisma operācijas štāba komandiera vietnieks Valentīns Fedičevs.

Krievija, slēpjoties zem “brīvprātīgo” lozunga, sagatavojusi un uz Donbasu pārsviedusi Krievijas karavīrus, otrdien vēsta UNIAN, atsaucoties uz Krievijas opozīcijas šodien publiskoto ziņojumu “Putins. Karš”.

“Vervēšana, apbruņošana, materiālais nodrošinājusm un Krievijas tā saucamo “brīvprātīgo” pārsviešana uz Ukrainas teritoriju notika tiešā Krievijas varas līdzdalībā,” teikts dokumentā.

Tā autori atzīmē, ka Austrumukrainas tā saucamo kaujinieku vidū ir daudzi Krievijas specdienestu darbinieki un profesionāli karavīri, tai skaitā ar pieredzi pasaules “karstajos” punktos un arī ar kriminālu pagātni. Ziņojums norāda, ka šie cilvēki bieži vien kļuvuši par galvenajiem noteicējiem separātistu bruņotajos formējumos, piemēram, tāds ir bijušais virsnieks Igors Girkins, Čečenijas kara veterāns Arsēnijs Pavlovs, kuram ir iesauka Motorolla, kā arī Aleksandrs Možajevs, kuru Krasnodaras prokuratūra vaino slepkavībā un bruņotā uzbrukumā.

Ziņojuma autori atgādina, ka 2014.gada augustā tā saucamais Doņeckas tautas republikas premjers Aleksandrs Zaharčenko paziņoja: “Mēs nekad neesam slēpuši, ka mūsu vidū ir daudz krievu, bez kuru palīdzības mums klātos ļoti grūti, būtu sarežģītāk karot.” Pēc Zaharčenko teiktā, teroristu vidū ir 3-4 tūkstoši Krievijas “brīvprātīgo”.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, Eiropas Savienība, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

 

Komentāri (12)

west 12.05.2015. 19.24

Būšu nežēlīgs, bet Lugandoniju vajag atdot Krievijai, kā vēl vienu dotējamo “republiku”. Lai baro. Tā nav nekāda sīkā Abhāzija. Tur pazudīs miljardu miljardi no kara un sociālā budžeta. Tas Krievijas pensionāriem un dotējamajiem, vienas fabrikas rajoniem noteikti ļoti nepatiks. Un vēl viens melnais naudas caurums – “Krimnaš”.

Šovinistu un “galdiņklājies” impērijas palieka jūt, ka turpinājuma vairs nebūs.

Tāpēc blefs, karš, meli un pēdējais diktators. Putins esot Krievija, bet Krievija – Putins. Maz gan viņi savai valstij ir atvēlējuši dzīvot.

Bet Ukrainai nevajag uztraukties, jo tie, kas paši skrēja velna rīklē, lūgsies, lai tos ņem atkal atpakaļ.

+4
-1
Atbildēt

1

v_rostins 12.05.2015. 15.50

Ukrainai ir jānostiprina sava faktiskā robeža, aicinot talkā pasaules sabiedrību un uz laiku jāaizmirst par zaudēto teritoriju. Kad tūkstošiem zvērisko slepkavu un marodieru “novorossijā” būs nograuzuši pēdējo zāli, tie izklīdīs pa “visu plašo” un tur sāksies mērans terors, kas paātrinās fašistisko izdzimteņu, Bidlotānas agoniju.

+4
-1
Atbildēt

1

    Edgars Avotiņš > v_rostins 12.05.2015. 18.11

    Diemžēl – nav jau citu variantu.

    1) Ukraina Krieviju sakaut nevar

    2) Krievija savas pozīcijas arī neatdos

    Tā ka tur tiešām nav cita varianta, ka vien neļaut krieviem sagrābt vel plašākas teritorijas un pārcelt Donbasa un Krimas problēmu risināšanu uz juridiskām metodēm (vai arī cerēt uz nākotnes izdevību)

    Bet ko nedrīkst darīt – nedrīkst atzīt juridiski suverenitātes atdošanu Krievijai – jo tas stimulēs Krieviju turpināt grauzt pa gabaliņam tālāk. Un arī nedrīkst pielaut, ka DTR un LTR teroristu republikas ar Kremļa ieceltu vadību pievienotos Ukrainai ka Federāli subjekti, ar Veto tiesībām Ukrainai būtiskos ārpolitikas jautājumos.

    Vienīgi – jāprasa tiesības cilvēkiem Dombasā izvēlēties – vai palikt dzīvot pie teroristiem, vai pārcelties uz Ukrainas teritoriju – nebūtu godīgi cilvēkus pamest bezizejas situācijā.

    +5
    0
    Atbildēt

    0

v_rostins 12.05.2015. 15.40

Arī Marks Soloņins mēdz kļūdīties. Bez šaubām ikviens, kurš ir karojis pret absolūto ļaunumu, pret visdrausmīgākiem briesmoņiem, kādus vien sātanam līdz šim bija izdevies radīt, pret krieviem, viennozīmīgi ir varonis.

+3
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu