Atklāj kontrabandas hašišu 8-12 milj.eiro vērtībā • IR.lv

Atklāj kontrabandas hašišu 8-12 milj.eiro vērtībā

21
Foto: kriminalzinas.lv

Aizdomās par noziegumu aizturētas 6 personas, 2 izsludinātas meklēšanā

Vienā no Latvijas vēsturē lielākajiem narkotiku kontrabandas aizturēšanas gadījumiem atsavināti 1115 kilogrami hašiša aptuveni 8-12 miljonu eiro vērtībā, informēja Valsts ieņēmumu dienesta (VID) pārstāvji. Kā ziņo aģentūra LETA, aizdomās par šo noziegumu aizturētas 6 personas, bet vēl divas izsludinātas meklēšanā.

Policija meklē divus iespējamos kontrabandas dalībniekus – Ainārs Vaivads un Jurijs Sačivko, viens no tiem varētu būt kontrabandas organizators. Kontrabandu organizējusi starptautiska noziedzīga grupa ar saknēm Ziemeļāfrikā un Spānijā, atklāj VID. Daļa aizturēto ir iepriekš sodīti. Par šo noziegumu draud cietumsods līdz 12 gadiem.

Narkotikas atklātas citrusaugļu kravā no Spānijas kādā noliktavā Rīgas tuvumā. Kopumā narkotikas bijušas iesaiņotas 665 iepakojumos. Noliktavā, kur narkotikas atklātas, notikusi to pārkraušana speciāli aprīkotos mikroautobusos tālākam tranzītam. Citrusaugļi bijuši paredzēti Latvijas tirgum.

Kā uzskata VID pārstāvji, kontrabandas galamērķis bijusi Krievija, un Latvija izmantota tranzītam, par ko liecina arī iepriekš atklātie līdzīgie kontrabandas gadījumi. Nav izslēgts, ka daļa kravas varēja palikt Latvijā. Kad būs pabeigtas visas izmeklēšanas darbības un narkotikas vairs nebūs nepieciešamas kā lietiskais pierādījums, tās tiks iznīcinātas.

VID Muitas policijas pārvaldes direktors Edijs Ceipe skaidroja, ka krava netika aizturēta uz robežas, jo tāda gadījumā aizturētu tikai šoferi, kurš ar pavadzīmēm veda kravu uz Latviju, bet nebūtu izdevies aizturēt galvenās iesaistītās personas. “Aizturēšana notiek tad, kad ir zināmi organizatori, nevis tikai pārvadātāji,” sacīja Ceipe.

Iespējams, ka tālākās izmeklēšanas laikā tiks atklātas vēl kādas iesaistītās personas, piemēram, investori, kas finansēja narkotiku kravu tranzītu. VID Muitas policijas pārvalde izmeklēšanas gaitā sarīkojusi 9 kratīšanas un aizturējusi 3 transportlīdzekļus.

Kā liecina aģentūras LETA arhīvs, 2010.gada 16.aprīlī konteinerā uz kuģa Rīgas ostā tika atklāti 202,5 kilogrami kokaīna, kura tirgus vērtība mazumtirdzniecībā būtu ap 14-20 milj.eiro. Policijai pēc dažām dienām aizdomās par šo noziegumu izdevās aizturēt 2 vīriešus, kam pēc tam tika piespriests cietumsods.

Komentāri (21)

zēniņš 30.04.2015. 00.48

Skāde :(

+1
0
Atbildēt

0

haralds 11.05.2015. 17.58

tur jau sanāk pa kāsītim vai diviem visiem Latvijas iedzīvotājiem, ieskaitot pensionarus un bērnus!

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu