Obama mudina Putinu noslēgt Ukrainas miera līgumu • IR.lv

Obama mudina Putinu noslēgt Ukrainas miera līgumu

18
ASV prezidents Baraks Obama un Krievijas prezidents Vladimirs Putins. Foto: AFP/LETA

Ja Krievija Ukrainā turpinās savas agresīvās darbības, Krievijas izmaksas pieaugs

ASV prezidents Baraks Obama otrdien zvanījis Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam, lai runātu par vardarbības eskalāciju Ukrainas austrumos, un mudinājis Krievijas līderi atbalstīt krīzes atrisināšanu sarunu ceļā.

Paužot neapmierinātību ar “Krievijas sniegto atbalstu” Austrumukrainas kaujiniekiem, Obama brīdināja – ja gaidāmās sarunas cietīs neveiksmi, Krievijai rezultātā būs vēl vairāk problēmu, ziņo LETA/AFP.

Sarunas gaitā Obama uzsvēra to, “cik svarīgi Krievijas prezidentam ir izmantot iespēju, ko patlaban notiekošās Krievijas, Francijas, Vācijas un Ukrainas diskusijas sniedz, lai tiktu panākts mierīgs atrisinājums”, pavēstīja Baltais nams.

“Ja Krievija Ukrainā turpinās savas agresīvās darbības, ieskaitot karaspēka un bruņojuma nosūtīšanu, separātistu finansēšanu un atbalstīšanu, Krievijas izmaksas pieaugs,” sacīja Obama, šādi brīdinot par jaunu sankciju iespējamību.

Trešdien Minskā gaidāma Ukrainas, Krievijas, Vācijas un Francijas līderu tikšanās, kurā tiks spriests par Ukrainas krīzes noregulējumu.

ASV paudušas skepsi par to, cik patiesi ir Putina nodomi, piedaloties sarunās. Iepriekšējos līgumus, kas septembrī tika parakstīti Minskā, Krievija lielā mērā ignorējusi.

Baltais nama otrdien uzsvēra, ka Minskā iepriekš panāktās vienošanās ir pamats jaunu līgumu noslēgšanai. Obama arī runājis ar Ukrainas prezidentu Petro Porošenko un izteicis līdzjūtību sakarā ar Ukrainas iedzīvotāju nogalināšanu pēdējos Maskavas atbalstīto kaujinieku uzbrukumos.

 

Komentāri (18)

lno 11.02.2015. 12.08

Liekas, ka ne Merkele, ne Obama nav iepzinušies ar Putina uzskatu ideoloģisko fundamentu tāpat kā kādreiz Čemberlens nebija izlasījis Mein Kampf….

Илларионов: Интеллектуальным фундаментом “русского мира” для Кремля стали работы Ильина, Деникина и Солженицына gordonua.com/publicat…

+4
0
Atbildēt

1

    J.Biotops > lno 11.02.2015. 13.12

    Jā, Vrangeli viņš krievu dižgariem nepievienos, tas par krievu tautas nelaimju cēloņiem izrakstījies tik skaidri, ka atstāstu jāmīkstina, lai nenāktos taisnoties par nacionāla naida kurināšanu – paši un tikai paši vien esot bijuši vainīgi. Nu i fašit!

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

Edmunds Zālīte 11.02.2015. 11.08

Putina vardiem/ligumiem/solijumiem ir nulles veertiiba. interesanti kada nozime ir ligumam, ja nu vieniigi Haagas tiesaa.

+2
0
Atbildēt

0

zanE. 11.02.2015. 15.43

…nu, redz – Bērziņš var nekreņķēties, ka uz Maskavu brauciens nojuka….krievi paši noturēšot 9.maija Uzvaras parādi Rīgā un pārējās Eiropas galvaspilsētās….

http://www.pravda.com.ua/rus/news/2015/02/11/7058225/

+1
0
Atbildēt

1

    J.Biotops > zanE. 12.02.2015. 09.50

    Гремя огнем, сверкая блеском стали

    Пойдут машины в яростный поход,

    Когда нас в бой пошлёт великий Путин

    И пахан Шоигу в бой нас поведёт!

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu