Jaceņuks: Sarunu ar Krievijas algotņiem nebūs (papild.) • IR.lv

Jaceņuks: Sarunu ar Krievijas algotņiem nebūs (papild.)

37
Ukrainas valdības vadītājs Arsēnijs Jaceņuks. Foto: AFP/LETA

Krievija vēlas garantijas, ka Ukraina netiks uzņemta NATO

Ukrainas valdība negrasās uzsākt sarunas ar Krievijas teroristiem, kas okupējuši Donbasu, trešdien pavēstīja Ukrainas premjerministrs Arsēnijs Jaceņuks.

“Tiešās sarunās ar jūsu algotņiem nepiedalīsimies. Ja vēlaties mieru – pildiet Minskas vienošanos. Miera garantijas nodrošināšana iespējama tikai tādā veidā, kas ir pieņemams visai pasaulei, bet pirmkārt jau Ukrainai – mums nepieciešamas garantijas,” atklājot valdības sēdi, pavēstīja Jaceņuks.

Ukrainas premjerministrs kārtējo reizi uzsvēra, ka nepieciešams, lai Krievijas puse izpilda visus 12 Minskas vienošanās punktus, vēsta LETA/Ukrinform.

“Tā ir vienota Ukrainas prezidenta un valdības pozīcija: vislabākais un efektīvākais sarunu formāts ir Ženēvas formāts. Krievija visiem spēkiem cenšas atkāpties no šāda formāta. Tā mums piedāvā Abhāziju numur divi Ukrainas teritorijā,” piebilda Jaceņuks.

Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs otrdien paziņoja par tieša dialoga nepieciešamību starp Ukrainas valdību un prokrieviskajiem kaujiniekiem Donbasā.

Igauņu žurnālists: Situācija Austrumukrainā pasliktinās

Situācija Austrumukrainā pasliktinās ar katru dienu un Krievijas kaujinieku vienības veic arvien vairāk uzbrukumu Ukrainas armijas spēkiem, ziņo Igaunijas raidorganizācijas ERR žurnālists Igors Taro.

Savukārt Krievija vēlas “100% garantijas, ka neviens nedomās par Ukrainas pievienošanos NATO”, otrdien britu raidorganizācijai BBC atklājis Krievijas prezidenta Vladimira Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs.

Krievijai nervozumu rada tas, ka NATO pakāpeniskā izplešanās tuvāk Krievijas robežām ir padarījusi Maskavu nervozu, un pārmeta NATO mēģinājumu sagraut spēku līdzsvaru.

Taro otrdien ERR radio ziņoja, ka krievu vienības uzbrūk Ukrainas spēkiem Luganskas piepilsētās. Abas puses šķirot tikai upe. Krievu spēku mēģinājumi izlauzties cauri frontes līnijai bijuši nesekmīgi, tomēr radījuši zaudējumus abās pusēs, ziņoja Taro.

Staničnoluganske, kas atrodas uz ziemeļaustrumiem no Luganskas, izraudzīta par mērķi, jo tās sagrābšana dotu kaujiniekiem pagarinātu robežu ar Krieviju un ļautu dziļāk iekļūt reģionā, skaidroja Taro. “Iepriekšējās aktivitātes atgādina pozīciju karu ar uzsvaru uz artilēriju un mīnmetējiem, bet pēdējās dienās pieredzēti vienību manevri,” norādīja Taro.

Zem krievu vienību spiediena atrodas arī Doņeckas apkārtne, sevišķi Avdejevka, kur izvietota Ukrainas artilērija, kas aptver Doņeckas lidostu. Lidostas aizsardzība balstās uz artilērijas atbalstu, kā arī šauru apgāžu koridoru.

Laikā no 15. līdz 17.novebrim Ukrainas robežu Izvariņē Luganskas apgabalā un Novoazovskā Doņeckas apgabalā šķērsojušas vairākas kara tehnikas kolonnas – vairāk nekā 100 vienības, tai skaitā tanki, bruņutransportieri, daudzstobru raķešu sistēmas un smagā artilērija, pavēstīja Ukrainas Ārlietu ministrijas preses sekretārs Jevhēņijs Perebijnis.

Perebijnis norādīja, ka Krievija kopā ar kaujiniekiem Doņeckā, Debaļcevā un Luganskā formē trieciengrupas, kā arī palielina militāro aprīkojumu un kaujinieku skaitu.

“Krievijas puses teroristu tipa taktika ir kļuvusi par sliktu paradumu. Pagājušajā nedēļā Harkovā vairāki sprādzieni nogranda bāros, kas populāri ukraiņu karavīru vidū. Pirmdien Ukrainas drošības dienesti arestēja 13 cilvēku bandu, atrodot ieročus un sprāgstvielas,” norādīja Taro. Bandas locekļi izgājuši apmācību Krievijā, padarot šo valsti par starptautiskā terorisma avotu.

Vācijas ārlietu ministrs Franks Valters Šteinmeiers otrdien Maskavā norādīja, ka neredz pamata optimismam Ukrainas krīzes jautājumā, un pauda bažas, ka Eiropa sadarbības vietā virzās pretī konfrontācijai. Šteinmeiers aicināja Krieviju ievērot Minskā noslēgto vienošanos par pamieru Austrumukrainā.

NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs otrdien paziņoja, ka Krievija būtiski palielina savu spēku klātbūtni Ukrainā un pie abu valstu robežas. Pašlaik mēs redzam, ka “Krievija vēl joprojām destabilizē Ukrainu. Mēs redzam karaspēka, tanku, artilērijas, pretgaisa aizsardzības sistēmu pārvietošanu, kas ir pamiera pārkāpums”, norādīja Stoltenbergs.

(papildināta no sākuma)

Komentāri (37)

aivarsk 19.11.2014. 14.06

Ja mūsu DP ir aktivizējusies, ceru, ka terorisma atbalstītāji arī šajās komentu lapās tiks aizturēti un viņu saimnieki arestēti un sodīti par terorisma atbalstīšanu!

+8
0
Atbildēt

1

    v_rostins > aivarsk 19.11.2014. 19.22

    aivarsk

    Ja mūsu DP ir aktivizējusies…..

    ________________

    ja…. Droši vien, jaunekli Tev nav vairāk kā 22 gadi.

    0
    0
    Atbildēt

    0

Kurmītis 19.11.2014. 15.31

Kāda Minskas vienošanās ? Par ko šis pajoliņš murgo? Minskas vienošanās sen vairs nav spēkā – ukru paraška pats personīgi tās nolaida klozetā, atceļot speciālo likumu par DTR un LTR. Kas bija Minskas tikšanās stūrakmens. Es nemaz nerunāju par tādu „sīkumu” kā nepārtrauktā pamiera pārkāpšana, nemitīgās cilvilo objektu apšaudes vai ukru bandītu sagrābto teritoriju neatstāšana (abas lidostas, Diņecka sun Luganskas piepilsētas), par ko arī bija vienošanās.

Kura no gove māvuse būtu.

Jaceks ir tipisks kompradors, savas tautas slepkava, kurš personīgās pakaļas dēļ gatavs visu valsti asinīs noslīcināt, snaikstoties pēc Nūlandes burkāna … tāds pats kā banderovieši Otrā Pasaules kara gados. Kārtējais jeņķu ieliktenis un marionete, kārtējais Rietumu koloniālpolitikas „veiksmes stāsts”.

+1
-6
Atbildēt

2

    uldis_rats > Kurmītis 19.11.2014. 15.39

    u-ū, meli kurmeli! ;)

    paritini, ekrānattēlu kādu mazumiņu augstāk un uzklabini kādu atbildi ;)

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    andrejs > Kurmītis 19.11.2014. 16.07

    atceļot speciālo likumu par DTR un LTR

    ———————————-

    kur ir tāds likums par DTR un LTR? :) Nevarētu iedot atsauci? Tas gan būtu smieklīgi, ja Ukraina atzītu teroristu kontrolētas teritorijas par “tautas republikām”…. :)

    +3
    0
    Atbildēt

    0

Kurmītis 19.11.2014. 12.54

Kārtējie meli un kārtējā propaganda. Lūk, ko šis pats „žurnālists” ralstīju jūlijā:

„… На Украине продолжаются тяжелые бои между армией и поддерживаемыми Россией террористами. Вчера украинские военные соединения освободили северную часть Луганска и вынудили предводителя ополченцев Мозгового отступить на юг в окрестности Луганска и Донецка. … „

Kas vēl kas nav skaidrs? Doņeckieši, kuri savas mājas aizstāv – „teroristi”. Ukri, kuri šīs pašas mājas ar artilēriju un aviāciju bombardē un iznīcina – „atbrīvotāji” … : )))

Kārtējais kara kurinātājs, melu propagandists, ukru un Rietumu kara noziegumu piesedzējs. Kurš par to vēl naudu nekaunās ņemt …

+1
-9
Atbildēt

8

    v_rostins > Kurmītis 19.11.2014. 19.21

    uldis_rats

    atkal jau nacistu mīlētājs, melis un demagogs kurmeklis

    ___________________

    Ne nacistu, bet krievu fašistisko izdzimteņu, rusistu-šovinistu, mīlētājs krievu garnizona mauķeles dēls, Kurmis ir. Nacisti mīl savas tautas un valstis un ciena pārējās.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    uldis_rats > Kurmītis 21.11.2014. 10.22

    rostin, nacionālisti un nacisti nav viens un tas pats. kremļagas, gan mēģina tā to pasniegt – ja nacionālists, tātad nacists.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    v_rostins > Kurmītis 19.11.2014. 14.07

    Kurmītis

    Saproti taču, ka peģerastu un sadistu nācijai, krieviem, peģerastu virsaitis, Puķins, Krimā ir izracis kapu. Neizglābsies neviena padla.

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    Ēriks > Kurmītis 19.11.2014. 13.33

    Pats tu esi ukrs.

    +6
    0
    Atbildēt

    0

    andrejs > Kurmītis 19.11.2014. 13.54

    Doņeckieši, kuri savas mājas aizstāv

    ———————————

    kāpēc viņiem tās mājas būtu jāaizstāv? :)

    +6
    0
    Atbildēt

    0

    uldis_rats > Kurmītis 19.11.2014. 14.28

    atkal jau nacistu mīlētājs, melis un demagogs kurmeklis izgāž savas samazgas. kā jau ierasts – kurmeklis iztiek bez argumentiem un arī uz jautājumiem nav spējīgs atbildēt.

    atmiņas atsvaidzināšanai šeit pāris atkārtoti jautājumi, tev kurmekli (citāti (“(c)”) ir tevis paustās “domas” pie šī raksta http://www.ir.lv/2014/11/11/baidens-un-kamerons-bridina-krieviju-par-ukrainu/viedokli#viedoklis_454414):

    >>>

    “5 miljonu iedzīvotāju liela reģiona oficiāla palsudināšana VALSTS līmenī par teroristiem” (c) – reģionu un civiliedzīvotājus neviens par teroristiem nav pasludinājis. Lūdzu atsauci uz Radas (vai prezidenta biroja) izdotu dokumentu vai kaut kādus oficiālu preses relīzi, kur reģions un/vai tā civilie iedzīvotāji tiek pasludināts par teroristu!

    “Kuriem ausī vajadzīgos tekstus pačukstēka „Rietumu padomdevēji”” (c) -> tevis atreferēta kremļa ideologu pozīcija, kurai tu neesi piedāvājis nevienu apsveramu argumentu, līdz ar to arī šī ir tīrākā demagoģija

    “Pilsētu, māju, civilo objektu bombardēšana, bumbošana” (c)

    1) par šo informācija grūti iegūt ticamas liecības (teroristu video materiālu, kur viņi apsūdz Ukrainas valsts spēkus, pozicionēšana kā pierādījumus arī ir demagoģija)

    2) ir teroristu pašu filmēti video, kur redzams, kā tiek šauts pa Ukrainas karavīru pozīcijām no dzīvojamajām ēkām -> tavs vērtējums šādai rīcībai ir… ?

    3) putins ir oficiāli deklarējis kādu kara formu kremlis atbalsta, kas lieliski atbilst 2. punktā minētajai teroristu rīcībai -> tavs vērtējums šādai karadarbības formai ir… ?

    https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=wHgnJy7ECb8

    +6
    0
    Atbildēt

    0

    WAT > Kurmītis 19.11.2014. 13.42

    GUGUGU, sliekēdāj, kam interesē propogandons msokovītu”razļivā”?Nepārcenties, nabadziņ…

    +10
    0
    Atbildēt

    0

    apmulsis > Kurmītis 19.11.2014. 13.43

    Kurmītis

    Nu nevajadzēja tik gari. Tāpat jau zināms, ka jebkuršs,kas savu rīcību nesaskaņo ar Maskavu, ir “fašists”. Bet Maskavā, cik noprotams, toni nosaka tie paši “vecie, labie” militāristi.

    +11
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu