Pirmdien Lielajā ģildē klasiskās un pasaules mūzikas koncerts "Inese Galante un draugi" • IR.lv

Pirmdien Lielajā ģildē klasiskās un pasaules mūzikas koncerts “Inese Galante un draugi”

37
Inese Galante. Foto Dmitrijs Suļžics, F64

Uzstāsies Vestards Šimkus, Ingus Pētersons, Sergejs Jēgers, Linda Leen, Intars Busulis un citi

Pirmdien, 10.noevembrī plkst.19 Lielajā ģildē izskanēs operdziedātājas Ineses Galantes koncerts “Inese Galante un draugi”, raksta aģentūra LETA. Lai izpildītu klasiskās un pasaules mūzikas populārākos skaņdarbus, uz vienas skatuves uzstāsies Vestards Šimkus, Ingus Pētersons, Sergejs Jēgers, Linda Leen, Intars Busulis un citi. 

“Mūzikai nav robežu, un tā nevar būt ietverta savā laikā un telpā. Tā nevar būt pareiza vai nepareiza, bet tā noteikti ir vienota un par vienojošiem padara arī tās izpildītājus un klausītājus,” saka operas dīva Galante, kura koncertā ir aicinājusi piedalīties savus draugus, izcilus Latvijas māksliniekus, lai liktu sajust mūzikas virtuozitāti un saliedētības spēku. Šajā muzikālajā ceļojumā klasiskās mūzikas skaņas sajauksies ar pasaules mūzikas ritmiem, lai klausītāji iepazītu nošu un balss tembru neaprakstāmās variācijas. Klasiskās un pasaules mūzikas stilu sintēzē klausītāji piedzīvos vairākus pirmatskaņojumus lielisku mākslinieku izpildījumā. 

Skatītājus priecēs slavenais pianists Šimkus, samtainā balss tembra īpašnieks Pētersons, kontrtenors ar neordināro balsi Jēgers, viens no Latvijas Nacionālās operas vadošajiem mecosoprāniem Ilona Bagele, Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra pirmā vijole Raimonds Ozols, divi spilgti populārās mūzikas interpreti – Linda Leen un Busulis, kā arī dziedātājs un televīzijas raidījumu vadītājs, viens no grupas “PeR” dibinātājiem Ralfs Eilands. Iespēja pieteikt sevi plašākai auditorijai tiek sniegta arī jaunajiem, bet jau vairakkārt godalgotiem Latvijas talantiem. Klausītājus iepriecinās uzlecošā zvaigzne vijolnieks Daniils Bulajevs un Galantes talantu konkursa “Ineses Galantes Talanti.LV” pirmās vietas ieguvējs, jaunais dziedātājs Eduards Grundmanis. Koncertā piedalīsies arī Jāzepa Mediņa Rīgas 1.mūzikas skolas zēnu koris un čellu grupa “DaGamba”.

Koncerts izpārdots.

Komentāri (37)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu