Daugavpils teātrī pirmizrāde - Ivana Buņina "Tumšās alejas" • IR.lv

Daugavpils teātrī pirmizrāde – Ivana Buņina “Tumšās alejas”

9
Izrādes publicitātes foto

Režisors Georgijs Surkovs iestudējis septiņus stāstus “par Nemīlestību”

Piektdien, 3.oktobrī plkst.18.30 Daugavpils teātrī pirmizrādi piedzīvos šīs sezonas pirmais jauniestudējums – “Tumšās alejas” krievu valodā, raksta aģentūra LETA. “Tumšās alejas” ir pazīstamā krievu rakstnieka Ivana Buņina stāstu krājums, kas sarakstīts laikā no 1938. līdz 1945.gadam, pats rakstnieks to uzskatījis par savu labāko veikumu. 

Režisora Georgija Surkova jauniestudējumā būs septiņi stāsti, tai skaitā: “Vizītkartes”, “Tvaikonis “Saratov”” un “Aukstais rudens”. “Dižā krievu rakstnieka vārdiem izrādē pastāstīsim par to, ko bieži vien kļūdaini saucam par mīlestību – par lepnību, vēlmi iegūt sev, nespēju piedot… Ar mīlestību mēs attaisnojam izpostītas dzīves, likteņus, pilsētas. Arī varoņi attaisnojas ar mīlestību, kad ņem rokās pistoli un šauj kādam galvā. Taču mīlestība nav viņu ciešanu iemesls, viņi iet bojā tāpēc, ka viņus neviens nemīl. Tādēļ, visai iespējams, šie stāsti ir par NEmīlestību,” saka izrādes režisors. 

Varoņu stāstus izdzīvos Daugavpils teātra aktieri – Žanna Lubgāne, Mihails Samodahovs, Vladimirs Dupaks, Aleksandrs Komarovs, Irina Kešiševa, Jeļena Ņetjosina, Natālija Kotona, viesmāksliniece no Lietuvas Jovita Balčunaite un Miroslavs Blakunovs, kurš, tāpat kā Georgijs Surkovs, nominēts šā gada “Spēlmaņu nakts 2014” balvai nominācijā “Gada jaunais mākslinieks”. 

Izrādē skanēs krievu romances. Nākamās izrādes – 4.oktobrī  un 14.novembrī. Vairāk informācijas teātra mājas lapā

Biļetes nopērkamas www.bilesuparadize.lv

Komentāri (9)

cialis 5mg tablet 28.04.2021. 16.17

cialis 5mg tablet

Health

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu