Dabas muzejā skatāmas vairāk nekā 400 dāliju šķirnes • IR.lv

Dabas muzejā skatāmas vairāk nekā 400 dāliju šķirnes

1
Foto Evija Trifanova, LETA

Izstādē “Visskaistākās dālijas 2014” katru dienu būs iespēja tikties ar ekspertiem

Ceturtdien, 11.septembrī Latvijas Dabas muzejā atklāta tradicionālā dāliju izstāde “Visskaistākās dālijas 2014”, raksta aģentūra LETA. Apmeklētājus priecēs vairāk nekā 400 visskaistāko dāliju šķirņu. Ziedus no savām kolekcijām izrādīs Rita Zaļā, Helga Ancāne, Aivars Baroniņš, izstādē piedalīsies arī muzeja ilggadēji sadarbības partneri – Latvijas Universitātes Botāniskais dārzs un Nacionālais botāniskais dārzs. 

Katru dienu būs iespēja tikties ar ekspertiem, uzzināt interesantus faktus par viņu pieredzi un nozares sasniegumiem, kā arī gūt praktiskus dārzkopju padomus. Turpinot vasaras sākumā sākto sadarbību, muzejs “Rīgas jūgendstila centrs” izstādē piedāvās arī nelielu ieskatu, kā šis skaistais zieds atainots jūgendstila priekšmetos. Dālijas zieds ir viens no iemīļotiem motīviem jūgendstila mākslā, interjera priekšmetos, ornamentā, rokdarbos. Dāliju jeb ģeorģīni no seniem laikiem uzskata par atzinības un lepnības simbolu. Šogad augu ziedēšana sākās agri, ilgais lietus periods ziedu audzētājiem licis krietni satraukties, taču patlaban, septembra sākumā, ir īstais brīdis, lai kopā lepotos un apbrīnotu tautā sauktās ģeorģīnes jeb jorģīnes. 

Dālijas tiek dēvētas par rudens puķu karalienēm, kas pārsteidz savā daudzveidībā – krāsu, zieda formu un izmēru variācijās. Taču ne katrs zina, ka tas, kas tiek saukts par dālijas ziedu, patiesībā ir ziedkopa, kas sastāv no kurvītī sakārtotiem daudziem sīkiem ziediņiem – mēlziediem un stobrziediem. 

Izstādes”Visskaistākās dālijas 2014″ būs skatāma līdz 14.septembrim. Vairāk informācijas muzeja mājas lapā

Komentāri (1)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu