Mūkusalas Mākslas salonā izstāde "Latvieši. Mīti un konteksti" • IR.lv

Mūkusalas Mākslas salonā izstāde “Latvieši. Mīti un konteksti”

31
Helēnas Heinrihsones glezna izstādē "Latvieši. Mīti un konteksti". Foto no Mūkusalas Mākslas salona mājas lapas

Dažādu paaudžu mākslinieku darbi. Atsevišķa izstādes sadaļa ir Arņa Balčus personālizstāde “Uzvaras parks”

Līdz 13.septembrim Mūkusalas Mākslas salona Lielajā zālē būs apskatāma izstāde “Latvieši. Mīti un konteksti”, kura pēta latviskās identitātes jēdzienus un uzsver to saistību ar mainīgo vēsturi un atvērto nākotni, raksta aģentūra LETA.

Izstāde “Latvieši. Mīti un konteksti” apskata latviskajai identitātei nozīmīgus jēdzienus un tēlus, kuri ir klātesoši vizuālajā mākslā no 19.gadsimta beigām līdz mūsdienām. Latviju skārušo pārmaiņu ietekmē izstādē apskatītie jēdzieni un tēli ir transformējušies, katrā laikā reprezentējot kolektīvi un personiski nozīmīgas parādības. Tēlu mainība iezīmē to potenciālo atvērtību arī nākotnē. Ja atbilde neprognozējamu pārmaiņu virknei ir spēcīga identitāte, tas, vai tā balstās etniskās, nacionālās, valstiskās vai kādās citās ideoloģijās, jau ir katra indivīda brīva izvēle. 

Izstādes “Latvieši. Mīti un konteksti” četrās tematiskajās sadaļās – ainava, savs kaktiņš, savs stūrītis, raksti un zīmes, tautumeita – skatāmi Leonīda Āriņa, Jēkaba Bīnes, Aleksandras Briedes, Jura Dimitera, Kristapa Ģelža, Helēnas Heinrihsones, Kārļa Hūna, Ievas Jurjānes, Jāņa Kalmītes, Sandras Krastiņas, Lauras Prikules, Vilhelma Purvīša, Džemmas Skulmes, Niklāva Struknes, Jura Utāna un citu mākslinieku darbi no Mūkusalas Mākslas salona, Latvijas Nacionālās bibliotēkas un autoru kolekcijām. Ivara Drulles instalācija “Dainu skapis” skatāms Latvijas Nacionālās bibliotēkas 3.stāvā. 

Atsevišķa izstādes sadaļa salona Mazajā zālē ir Arņa Balčus personālizstāde “Uzvaras parks”, kurā mākslinieks, sapludinot dokumentalitātes un fikcijas robežas, veido kritisku vizuālo mozaīku par Latvijas vēsturi un sabiedrību.  

Izstādi 27.augustā papildinās diskusija par mākslu un nacionālo identitāti mainīgās vēstures un atvērtās nākotnes krustpunktā. Vairāk informācijas galerijas mājas lapā

Komentāri (31)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu