Mūkusalas Mākslas salonā pašportretu izstāde "Es un es" • IR.lv

Mūkusalas Mākslas salonā pašportretu izstāde “Es un es”

17
Izstādes publicitātes attēls

Latvijas mākslinieku darbi tapuši laikā no 20.gadsimta sākuma līdz pat mūsdienām

Līdz 26.septembrim Mūkusalas Mākslas salonā apskatāma jauna izstāde no salona kolekcijas “Es un es”, kurā tiks apkopoti Latvijas mākslinieku pašportreti, raksta aģentūra LETA. Izstādes veidotāji norādījuši, ka gandrīz katra mākslinieka daiļradē iespējams atrast brīdi, kad par galveno darba personāžu viņš ir izvēlējies sevi. “Es pats – tas nav tikai demokrātisks modelis, kurš ir pieejams 24 stundas diennaktī bez maksas, bet arī ļoti iecietīgs pasūtītājs, kas spēj panest visneiedomājamākos eksperimentus. Es pats arī ir brīnišķīgs veids, kā censties sevi izzināt, kā arī spēlēties ar dažādām lomām, apejot ierobežotību telpā, laikā un līdzekļos,” norādījuši izstāžu zāles pārstāvji. 

Lai būtu vieglāk izsekot pašportretu daudzveidībai, darbi izstādē grupēti sadaļās “Es kā izzināšanas objekts”, “Es kā mākslinieks”, “Es kā radošā manifesta reprezentācija”, “Es kā formas eksperiments”, “Es kā tuvinieks”, “Es kā identitātes spēlmanis”, “Es kā eskeipists” un “Es kā laikmeta spogulis”. Ekspozīcija apvieno vairākus mākslas medijus – glezniecību, grafiku, tēlniecību un video. 

Eksponētie darbi tapuši laikā no 20.gadsimta sākuma līdz pat mūsdienām. Izstādē “Es un es” līdzās tādiem māksliniekiem kā Auseklis Baušķenieks, Andris Grīnbergs, Jānis Pauļuks, Miervaldis Polis, Roberts Stārosts, Hilda Vīka, kuru daiļradē “pašģīmetnei” ir īpaša nozīme, būs pārstāvēti citu spilgtu pašportretu autori – Aleksandrs Apsītis, Leonīds Āriņš, Ansis Butnors, Vladimirs Glušenkovs, Atis Jākobsons, Imants Lancmanis, Kārlis Padegs, Līga Purmale, Maija Tabaka, Alberts Terpilovskis, Rita Valnere, Johans Valters un citi. Izstādi papildinās izglītojošs pasākums – 15.septembrī plkst.18.30 psiholoģe Dace Bērziņa piedāvās lekciju “Personības identitātes aspekti pašizpausmē”, pievēršot uzmanību cilvēka mūža dažādajām lomām un veiksmīgai to sabalansēšanai. 

Izstādē iekļauts saturs, kuru nebūtu ieteicams aplūkot apmeklētājiem, kas jaunāki par 16 gadiem. Izstādes kuratore ir Sniedze Kāle. I

eeja izstādē un lekcijā būs bez maksas. Vairāk informācijas salona mājas lapā

Komentāri (17)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu