Mūkusalas mākslas salonā Sandras Krastiņas personālizstāde • IR.lv

Mūkusalas mākslas salonā Sandras Krastiņas personālizstāde

24
Sandras Krastiņas darbs no izstādes. "Vīrs. Un vārds". Foto no salona mājas lapas

Jauns gleznu cikls “Vīrs. Un vārds”

Līdz 9.maijam Mūkusalas mākslas salonā norisināsies mākslinieces Sandras Krastiņas personālizstāde “Vīrs. Un vārds”, raksta aģentūra LETA. Tas ir jauns gleznu cikls, kurā inscenēti stāsti un vizualizēta konceptuāla spēle ar šī laika simboliem un vērtību izjūtu. Nosaukums “Vīrs. Un vārds” izskan kā manifests, kas neviļus uzrunā pat tos, kas savas jaunības dēļ nav piedzīvojuši šo teicienu sadzīves folklorā. Izteiciena dalījums izceļ galvenos teikuma vārdus – “vīrs” (“vīrietis”) un “vārds”, kam jānes izstādes vēstījuma saturiskā slodze – vārda sacītā un darītā saskaņa. 

Izstādei ir vairāki vēstījuma līmeņi – vizuālais, kas norāda uz saturiskām reminiscensēm, un tekstuālais, kas tapis sadarbībā ar filozofu Jāni Taurenu tekstos ” Piezīmes par glezniecību. I-III”. Sandra Krastiņa pieder tai mākslinieku paaudzei, kas latviešu mākslas telpā ienāca 20.gadsimta 80.gadu sākumā. Kopā ar savas paaudzes jaunajiem gleznotājiem Aiju Zariņu, Ievu Iltneri, Jāni Mitrēvicu, Ģirtu Muižnieku, Edgaru Vērpi un citiem viņa radikāli mainīja sabiedrībā pastāvošos priekšstatus par latviešu tradicionālo glezniecību. 

Radošo darbību sākot ar figurālo glezniecību, Krastiņa 90.gados pamazām pievērsās abstrakcijai. Par nozīmīgāko izteiksmes līdzekli mākslinieces glezniecībā kļuva krāsa. 1990.gadā kopā ar studiju laika domubiedru grupu Krastiņa bija leģendārās izstādes-akcijas “Maigās svārstības” dalībniece izstāžu zālē “Latvija”. 

Mūkusalas mākslas salona Mazajā zālē skatāma izstāde “Figurālisti”, kurā iekļauti Aijas Zariņas, Ievas Iltneres, Sandras Krastiņas, Ģirta Muižnieka, Jāņa Mitrēvica un Edgara Vērpes darbi. Izstāde tapusi kā kontekstuāls komentārs Krastiņas personālizstādei un demonstrē laikabiedru loku, kas mākslā ienāca 20.gadsimta 80.gados. Izstādi veido Mūkusalas mākslas salona kolekcijas un Latvijas Nacionālā mākslas muzeja kolekcijas darbi.

Vairāk informācijas mākslas salona mājas lapā

Komentāri (24)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu