Ceturtdien Mākslas akadēmijā sāksies ikgadējās Dizaina diplomandu dienas • IR.lv

Ceturtdien Mākslas akadēmijā sāksies ikgadējās Dizaina diplomandu dienas

22
NULL

Izstāde, modes skate Sv. Pētera baznīcā,”pop-up” veikals, “Pieredzes diena” ar atzītu dizaina profesionāļu lekcijām un “Pecha Kucha” prezentācijas

Ceturtdien, 5.jūnijā, plkst.17 Latvijas Mākslas akadēmijā (LMA) tiks atklātas ikgadējās Dizaina diplomandu dienas, kam šogad dota devīze “Domāts. Darīts”, raksta aģentūra LETA. 

Šogad diplomandu dienu mērķis ir izstāstīt dizaina domāšanas procesu, kas balstīts uz jaunrades un iedvesmas meklējumiem, izpēti un eksperimentiem. “Domāts. Darīts” programmā būs dažādi pasākumi – diplomandu darbu izstāde, Modes mākslas apakšnozares studentu skate Sv. Pētera baznīcā, dizaina “pop-up” veikals, “Pieredzes diena” ar starptautiski atzītu dizaina profesionāļu lekcijām un “Pecha Kucha” prezentācijām un citas aktivitātes. 

Visi pasākumi ir pašu LMA Dizaina nodaļas Funkcionālā dizaina apakšnozares diplomandu un nodaļas vadītāja profesora Holgera Elera organizēti. 

Izstāde “Domāts. Darīts” būs skatāma LMA pirmā stāva zālē no 6.jūnija līdz 11.jūlijam. Tajā būs aplūkojami 57 diplomandu darbi no Dizaina nodaļas Funkcionālā dizaina, Vides mākslas, Metāla dizaina un Modes mākslas apakšnozarēm. Izstādes apmeklējums būs bez maksas. 

16.jūnijā tiek organizēta “Pieredzes diena” ar diplomandu prezentācijām “Dizaina komunikāciju rītā” un “pop-up” dizaina veikala atklāšanu plkst.13, kurā varēs iegādāties studentu darbus. Pēcpusdienā norisināsies starptautiski atzītu dizaineru – Dirka Veinanta, Kristiāna Zīgera, Patrīcijas Urkjolas un Alberto Zontones vieslekcijas. Vakarā plkst.19 notiks pasākums “Pecha Kucha”, kur septiņu minūšu prezentācijās ar savu dizaina pieredzi dalīsies LMA, Rīgas Tehniskās universitātes un Rīgas Starptautiskās ekonomikas un biznesa administrācijas augstskolas studenti. 

Dizaina diplomandu dienas LMA Dizaina nodaļa organizē kopš 2007.gada. Dizaina nodaļa ir dibināta 1962.gadā. Tajā ir četras apakšnozares: Funkcionālais dizains, Vides māksla, Metāla dizains un Modes māksla, un kopumā šajā nodaļā studē 214 studenti bakalaura un maģistra programmās. Vairāk informācijas akadēmijas mājas lapā

Komentāri (22)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu