Grupa "Aarzemnieki" neiekļūst Eirovīzijas finālā • IR.lv

Grupa “Aarzemnieki” neiekļūst Eirovīzijas finālā

23
Grupa "Aarzemnieki" uz Eirovīzijas skatuves. Foto: AFP/LETA

Tomēr publika Kopenhāgenā dziesmai “Cake To Bake” veltīja skaļas ovācijas

Neraugoties uz pārliecinošu sniegumu, Latvijas muzikālajai apvienībai “Aarzemnieki” otrdienas vakarā Kopenhāgenā neizdevās kvalificēties Eirovīzijas dziesmu konkursa finālam.

Pēdējos gados Latvijas mūziķiem Eirovīzijas fināls gājis secen, un arī grupai “Aarzemnieki” neizdevās pielikt punktu šai neveiksmju sērijai, vēsta LETA.

Tomēr publika Kopenhāgenā dziesmai “Cake To Bake” veltīja skaļas ovācijas, arī sociālajos tīklos ļaudis no Latvijas un citām Eiropas valstīm grupas “Aarzemnieki” uzstāšanos pārsvarā novērtēja atzinīgi.

No pirmā pusfināla Eirovīzijas dziesmu konkursa finālam kvalificējās Zviedrijas, Armēnijas, Islandes, Krievijas, Ukrainas, Azerbaidžānas, Ungārijas, Melnkalnes, Sanmarīno un Nīderlandes pārstāvji. Savukārt kopā ar Latvijas grupu “Aarzemnieki” ārpus fināla palika Igaunijas, Albānijas, Beļģijas, Moldovas un Portugāles mūziķi.

Otrais Eirovīzijas dziesmu konkursa pusfināls notiks ceturtdien, 8.maijā, bet fināls gaidāms sestdien, 10.maijā. Eiropas populārākajā televīzijas šovā, kas šogad notiek jau 59.reizi, kopumā piedalās 37 valstis.

Gan “Optibet”, gan “Triobet” bukmeikeri jau iepriekš prognozēja, ka Latvijas mūziķi šogad Eirovīzijas finālā neiekļūs.

 

Komentāri (23)

Aivars Krauklis 07.05.2014. 08.58

Pamatoti neiekļūst. Ar “pārliecinošu sniegumu”. Kādi vēl pierādījumi vajadzīgi, lai saprastu, ka Latvijai tajā balagānā nav jāpiedalās?

+10
-3
Atbildēt

0

silvija_vitina 07.05.2014. 09.23

Latvija rīkotos gudri, ja paņemtu kādu pauzi šajā sacensībā par titulu “stulbs, vēl stulbāks”. Vēl prātīgāk būtu, ja pati E-vīzija saprastu, ka tālāk vairs nav kur iet un formāts ir jāmaina radikāli.

Atzīšos, noskatījos šo pasākumu, lai kārtējo reizi pārliecinātos, ka “dziesma” sen jau kā nobīdīta dibenplānā, bet priekšplānā ir akrobāti/slidotāji/dejotāji/vāveres riteņi un viss, ko fantāzijas lidojums un tehniskās iespējas nodrošina…, un izpildītāja tērpi, ar kuriem jāuzmin, vai šoreiz balsotāju “uzrunās” gaume vai bezgaumība.

Mūsējie nebija ne labāki, ne sliktāki par pārējiem – tipisks Evīzijas vidējais aritmētiskais, ar viduvēju vokālu un viduvēju šovu – akurāt formātā. Protams, visu izšķir ģeogrāfiskais balsojums. lai gan man ir LIELS jautājums – tiešām cilvēki zvana un balso???? varbūt balsu sadalījumu izšķir niecīgs balsotāju skaits?

E-vīzijā man jau sen interesantas šķiet tikai valstu vizītkartes. Šie īsie klipiņi tiešām ir veidoti ar izdomu un ir ļoti simpātiski. Varbūt ar to arī pietiktu :)

Ak, jā… un vēl man likās ļoti simptomātiski, ka par spīti Krievijas iebalsošanai, zālē krievi tika izsvilpti. To varēja pat ļoti labi dzirdēt. Dziesma ņe pričom… laikam tomēr politika.

+10
-5
Atbildēt

2

    Aivars Krauklis > silvija_vitina 07.05.2014. 09.43

    „…stulbs, vēl stulbāks” – brīnišķīgs apzīmējums, ideāli precīzs!

    +6
    -4
    Atbildēt

    0

    austrisv > silvija_vitina 07.05.2014. 09.34

    Jā, man arī tieši tas patika, ka krievi tika izsvilpti. Es jau domāju, vai tiešām eiropieši būs tik toleranti Krievijas agresijai, ka to nedarīs! Bet izdarīja un tas ir lieliski.

    Krievi izliekas, ka nav ne pie kā vainīgi, lai gan, ja ieroči skan, tad mūzai vajadzētu klusēt, bet nekā. izlikšanās un melu augstākā pilotāža.

    +9
    -5
    Atbildēt

    0

peerku 07.05.2014. 10.21

Life is not always fair.

Man noteikti nebija kauns par “Aarzemnieki” uzstāšanos. Man tā likās kā spirgta, svaiga gaisa malks starp daudzām samākslotām skaistulēm ar princešu lokām, nevainojamām balsīm un garlaicīgām dziesmām. Dziesma bija patiesi jautra un lipīga un izpildījums dabisks un atbrīvots.

Dana Dombrovska šoreiz ļoti labi parūpējās par “Aarzemnieku” vizuālo tēlu Dānijā gan koncertā, kur tērpi bija atbilstoši dziesmas izpildījuma stilam ar nelielu pašironijas devu, gan uz sarkanā paklāja, kur citas dāmas stilojās ar smalkiem vakartērpiem ar atvērtām mugurām un pleciem āra apstākļos (bezdievīgi sala un izraisīja nožēlu), toties mūsu Katrīna bija pat ļoti stilīgi (un silti) saģērbta (varbūt nelielas pretenzijas pret meikapu).

+9
-6
Atbildēt

1

    silvija > peerku 07.05.2014. 10.50

    Ak vai, mūsu Katrīna diemžēl atgādināja Mazvērsīšu sādžas slaucēju … Šādam tingeltangelim ir nepieciešams zināms dress code, ja grib gūt kaut kādus panākumus. Ja negrib, tad nav jāpiedalās un lieku reizi jāblamējas.

    +4
    -6
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu