Marta Krampe un Braiens Martinsons, 2. vieta Supernovā • IR.lv

Marta Krampe un Braiens Martinsons, 2. vieta Supernovā

Tas, ka cilvēkiem viņu dziesma patīk, ir vislielākā uzvara, uzskata duets Vēstulēs. «Vienkārši ļāvāmies, un viss uzplauka tik skaisti. Galvenais, lai stāstām par to, kas pašiem ir svarīgi.» Foto — Māris Ločmelis
Alise Zita Zeidaka

Vēl joprojām ir saviļņojums, atzīstas Marta Krampe (18). Viņa un 16 gadus vecais Braiens Martinsons jeb duets Vēstulēs Latvijas Televīzijas konkursā Supernova gan žūrijas, gan skatītāju vērtējumā ierindojās 2. vietā — par abu pirmo dziesmu Kur? cilvēki atdeva 31 477 balsis.

«Mēs noteikti esam uzvarējuši,» saka Braiens. «Tas, ka cilvēkiem patīk dziesma, ir vislielākā uzvara,» piebilst Marta. Abi priecājas, ka ceļazīmi uz Eirovīziju ieguvis Dons. «Pirmā dziesma, ko pēc dzirdes spēlēju ar ģitāru, bija Dona Pēdējā vēstule. Un viņš sestdien man stāvēja blakus un apskāva!» atklāj Marta. Viņa piebilst, ka viss Supernovas mēnesis virmojis ap bērnības sapņiem. Eirovīzijas dziesmu konkurss abus interesē kopš mazotnes. «Tas ir milzīgs pasākums — gan ģimenes, gan tagad arī draugu tradīcija kopā skatīties.» Marta pastāsta, ka pērn sākusi veidot prezentācijas par katru pusfinālu un finālu, iekļaujot arī savus vērtējumus.

Marta dzied kopš trīs gadu vecuma, absolvējusi kora klasi mūzikas skolā, piedalās bērnu un jauniešu vokālajā ansamblī Kolibri, darbojas Ernesta Lībieša Rokmūzikas skolā. Savukārt Braiens četrus gadus apmeklēja klavierspēles privātstundas, bet vēlāk turpināja mācīties pats. Abi satikās Rīgas Valsts 1. ģimnāzijā — ir klasesbiedri 11. klasē. Atskārtuši, ka muzicē, rudenī izdomāja — varbūt jāapvienojas? «Man patika, kā Marta dzied, es spēlēju klavieres, tāpēc izlēmām kopā uzstāties skolas pasākumā,» stāsta Braiens. «Lai cik klišejiski tas varētu izklausīties, bija tāds kā klikšķis.» Marta turpina: «Visiem patika, bet galvenais — pašiem patika uzstāties kopā. Toreiz dziedājām kaverversijas, bet pēc tam sākām veidot savu dziesmu.»  

Dziesmu Kur? palīdzēja nopulēt producents Andis Ansons. Braiens paskaidro, ka galvenā ideja ir par vientulību, ko cilvēki mēdz just, pat ja apkārt ir citi. «Un no ārpuses izskatās, ka viss ir kārtībā.» Marta pārķer domu: «Bet ir normāli, ja nav kārtībā, un par to ir jārunā.» Duetam dots vārds Vēstulēs, jo dziesmās vēlas pateikt to, ko viens otram vai citiem rakstītu vēstulē — patiesi, izjusti un personiski. Marta un Braiens raksta daudz papīra vēstuļu gan citiem, gan sev. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu