Ministrs: Saspīlējums Ukrainas austrumos tiks atrisināts 48 stundu laikā (papild.) • IR.lv

Ministrs: Saspīlējums Ukrainas austrumos tiks atrisināts 48 stundu laikā (papild.)

44
Prokrieviskie aktīvisti Luganskā izveidojuši barikādes pie ieņemtās drošības dienesta ēkas. Foto: AFP/LETA

No Luganskā ieņemtās drošības dienesta ēkas atbrīvoti 56 cilvēki

Turpmāko 48 stundu laikā saspīlējums, ko Ukrainas austrumu rajonos radījuši prokrieviskie separātiski, tiks atrisināts, sola Ukrainas iekšlietu ministrs Arsēns Avakovs. Tas nozīmē, ka situācijai būtu jāatrisinās līdz 11.aprīļa rītam.

Avakovs trešdien paziņojis, ka tiesībsargājošās iestādes situāciju Ukrainas austrumos – Doņeckā, Harkovā un Luganskā -, kur separātisti ieņēmuši valsts pārvaldes ēkas un sagrābuši ieročus, atrisinās ja ne mierīgā ceļā, tad ar spēku, vēsta UNIAN.

Ministrs arī valdības sēdē teicis, ka “antiterorisma operāciju” režīms šajās trijās Ukrainas pilsētās nav atcelts.

Savukārt separātisti, kuri ieņēmuši Luganskas drošības dienesta ēku un tur iebarikādējušies, paziņojuši, ka negrasās pamest ēku. Kā Krievijas aģetūrai ITAR-TASS teicis viņu pārstāvis, patlaban Luganskas ēkā joprojām atrodas vairāk nekā 1000 cilvēku.

Ukrainas deputāts un Reģionu partijas Doņeckas apgabala nodaļas vadītājs Nikolajs Ļevčenko partijas vārdā vērsies pie mītiņotājiem Doņeckā, aicinot viņus nekavējoties pamest sagrābto Doņeckas apgabala padomes ēku.

Lai arī vieni mediji vēsta, ka pagaidām nekas Luganskā neliecina par Ukrainas varas gatavoto uzbrukumu separātistu sagrābtajiem objektiem, citi raksta, ka Luganskā trešdien ievesta armijas tehnika no Dņepropetrovskas. Kur tiks izvietoti bruņutransportieri un vai tie vispār tiks izmantoti, pagaidām netiek ziņots.

Turklāt Ukrainas mediji vēsta, ka vienā no armijas bāzēm esot ieradusies “Labējā sektora” kaujinieku vienība, kuru vadot viņu līderis Dmitro Jarošs.

Tikmēr separātisti rakstot petīciju varas iestādēm ar savām prasībām, kuras gatavojas nolasīt Luganskas centrālajā laukumā.

Savukārt Odesas centrā trešdien Krievijas atbalstītāji sākuši veidot barikādes, ziņo UNIAN.

Kuļikovas laukā, kur izvietoti pret Maidanu vērsti plakāti, atvestas smiltis, kuras prokrieviski noskaņotie separātisti liek maisos un no tiem veido barikādes. Tāpat atvestas autoriepas. Barikādes metra augstumā tiek veidotas visapkārt antimaidana telšu pilsētiņai.

Jau ziņots, ka no separātistu ieņemtās Ukrainas Drošības dienesta (SBU) ēkas Luhanskā naktī uz trešdienu atbrīvoti 56 cilvēki, ziņo UNIAN.

Pārrunas par separātistu saņemto ķīlnieku atbrīvošanu turpinās arī trešdienas rītā. Pēc Ukrainas drošības dienesta ziņām, cilvēki no ēkas tika izlaisti bez ieročiem, neviens no viņiem nebija savainots.

„Personas, kuras turpina bloķēt ēku, tajā ielaida dažus tautas deputātus, kuri pēc tam ēku atstāja,” teikts drošības dienesta izplatītajā preses paziņojumā.

Sākotnēji no separātistu ieņemtās ēkas tika izlaists 51 cilvēks, vēlāk vēl daži.

Otrdien tika ziņots, ka prokrieviskie separātisti, kas ieņēmuši SBU reģionālo mītni Luganskā, gūstā sagrābuši 60 cilvēkus. Nemieru cēlāji, kuri svētdien sagrāba dienesta ēku, tajā izvietojuši sprāgstvielas.

Jau ziņots, ka prokrieviskie demonstranti SBU mītnē Luganskā iebruka svētdien. SBU mītne Luganskā tika ieņemta tajā pašā dienā, kad prokrieviskie demonstranti pārņēma kontroli arī pār reģionālās administrācijas ēkām Harkovā un Doņeckā.

Harkovā otrdienas rītā Ukrainas drošības dienestiem gan izdevās atgūt kontroli pār ieņemto ēku.

Taču prokrieviskie separātisti joprojām kontrolē reģionālās administrācijas ēku Doņeckā, kur pirmdien tika paziņots par Doņeckas tautas republikas izveidi.

Pēdējo dienu laikā vairākās Ukrainas austrumdaļas pilsētās prokrieviskie separātisti sarīkojuši plašas nekārtības. Kijeva uzskata, ka tās iniciējis Kremlis, šādi sagatavojoties iespējamai reģiona aneksijai.

(papildināta no sākuma)

Komentāri (44)

austrisv 09.04.2014. 09.30

“Patiesības vēstnesis” Ločmelis, neizejot no sava biroja, zina labāk- ir saņemti ķīlnieki vai nav saņemti!

Ticiet nu šim vairāk nekā vietējiem, kas visu to redz un ir dokumentāli piefiksējuši Ukrainā uz vietas.

Priekš kam žurnālistus sūtīt uz Ukrainu, ja Ločmelis tepat visu zina labāk!

+17
0
Atbildēt

0

Malda 09.04.2014. 20.21

Viena rašisti Kalorado vabole jau dabuja pa seju, nākošai UšaCaws :)

https://www.youtube.com/watch?v=7dy7B_bxQ0g&feature=youtu.be

+5
0
Atbildēt

0

dro 09.04.2014. 21.02

+6
-1
Atbildēt

2

    ievuliitis > dro 10.04.2014. 11.01

    Arī ar interesi noklausījos. Tur daudz bija ievērības cienīga. Mani darīja uzmanīgu “šestaja časķ suši” Krievija jau sen vairs nav sestā daļa sauszemes. Ko no tā var secināt?

    Otrs – GRU militārists, kas karojis Tadžikistānā (es neatceros karu Tadzikistānā, bet iespējams, esmu palaidusi garām vai piemirsusi) – Krievijas Kultūras Ministra vietnieks. Iedvesmojoši:D

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    Pauls Puķītis > dro 10.04.2014. 00.09

    Ļoti labs!

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu