Turčinovs: Pret Ukrainu sākts otrais Krievijas uzbrukumu vilnis (papild.) • IR.lv

Turčinovs: Pret Ukrainu sākts otrais Krievijas uzbrukumu vilnis (papild.)

39
Ukrainas valdības vadītājs Arsēnijs Jaceņuks (priekšplānā) un prezidenta p.i. Oleksandrs Turčinovs. Foto: AFP/LETA

Jaceņuks: Krievija nav atvilkusi savu karaspēku no Ukrainas robežas

Ukrainas prezidenta p.i. Oleksandrs Turčinovs pirmdien īpašā paziņojumā tautai vēstīja, ka notikumi Austrumukrainā liecina par Krievijas specdienestu sākto otru uzbrukumu vilni Ukrainai, lai destabilizētu situāciju. “Ukrainas ienaidnieki mēģina izspēlēt Krimas scenāriju, taču mēs to nepieļausim,” teica Turčinovs, kurš ir arī Ukrainas parlamenta vadītājs.

Augstākās Radas telekanālā translētajā uzrunā tautai Turčinovs teica: “Vakar sākās Krievijas Federācijas specoperāciju otrais vilnis pret Ukrainu, to mērķis – destabilizēt situāciju valstī, gāzt Ukrainas valdību, nepieļaut vēlēšanas un mūsu valsti saplosīt gabalu gabalos.”

Turčinovs arī atgādināja, ka “separātiskie grupējumi, kuru darbību koordinē Krievijas specdienesti, ieņēmuši valsts administrācijas ēku Harkovā un drošības dienesta ēku Doņeckā, kā arī drošības dienesta mītni Luganskā”.

Pēc viņa teiktā, šie cilvēki bijuši apbruņoti un viss notiek situācijā, kad Krievijas karaspēks atrodas pie pašām Ukrainas robežām.

Turčinovs arī paziņoja, ka valdība darīs visu, lai situāciju Ukrainas austrumos stabilizētu.

Jau ziņots, ka Ukrainas premjerministrs Arsēnijs Jaceņuks paziņoja – Krievija nav pildījusi savu solījumu un atvilkusi karaspēku no Ukrainas robežas. Krievijas armija joprojām atrodas 30 kilometru no Ukrainas robežas, vēsta UNIAN.

Jaceņuks to paziņoja pirmdien valdības sēdē.

“Izteikumi par to, ka Krievija savu armiju atvilkusi no robežas, pagaidām ir nekas cits kā izrādīšanās – viņi vēlas parādīt, ka viņi it kā ir atvilkuši karaspēku. Taču armija atrodas 30 kilometru zonā pie Ukrainas robežas. Faktiski neviens nekādu armiju nav atvilcis,” teica Jaceņuks.

Aiz Ukrainas austrumos notikušajām administrācijas ēku ieņemšanām stāv Krievija, pirmdien sacīja Jaceņuks, brīdinot, ka Maskava mēģina saraut Ukrainu gabalos.

“Pastāv situācijas destabilizācijas plāns, plāns, lai ārvalstu karaspēks pārietu robežu un sagrābtu valsts teritoriju, ko mēs nepieļausim,” valdības sēdē uzsvēra premjers.

“Šo scenāriju ir uzrakstījusi Krievijas Federācija, un tās vienīgais mērķis ir Ukrainas saraušana gabalos,” brīdināja Jaceņuks.

Kā zināms, svētdien Ukrainas austrumos notika plaši prokrieviski mītiņi. Doņeckā un Harkovā mītiņotāji ieņēma apgabalu administrācijas ēkas, bet Luhanskā – Ukrainas drošības dienesta un valsts bankas ēku.

Jau ziņots, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins telefonsarunā ar Vācijas kancleri Angelu Merkeli apgalvoja, ka dota pavēle Krievijas armijai atgriezties kazarmās. Savukārt NATO ģenerālsekretārs Andress Fogs Rasmusens paziņoja, ka NATO nevar apstiprināt to, ka Krievija atvelk armiju no pozīcijām pie Ukrainas robežas.

(papildināta ar Turčinova teikto)

Komentāri (39)

ligakalnina 07.04.2014. 12.05

http://www.echo.msk.ru/blog/aillar/1295040-echo/ – kāpēc Krievijai der tikai spēka scenārijs, kā parasti, Illarionovs visu pamato ar faktiem.

+7
0
Atbildēt

0

ligakalnina 07.04.2014. 20.06

http://www.echo.msk.ru/blog/echomsk/1295362-echo/ – Harkovā “vietējie”” protestētāji sajaukuši Domes ēku ar Operas teātri, un ieņēmuši to.

Krievijas provokatori, acīmredzot, ne tikai stulbi, bet, kaut kur tuvu imbeciliem, vai arī, atrodas totālā alkohola vai narkotiskajā reibumā.

+6
0
Atbildēt

1

    Inese > ligakalnina 07.04.2014. 23.32

    Un komentārs:

    Хорошо бы фотографии, как захватили театр, или видео, как театралы со сцены взывают к Кернесу… Нет, я понимаю, ЭХО-Москвы и некий Мавричев чтобы соврать – ни-ни.

    0
    -3
    Atbildēt

    0

Gaisma; Enģelis 07.04.2014. 12.01

Vispār jau ir ziņas, ka separātisti ir pārcentušies un putins pagaidām baidās ar šiem apgabaliem aizrīties.

+5
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu