RP valdei jauns priekšsēdētājs - Vjačeslavs Dombrovskis • IR.lv

RP valdei jauns priekšsēdētājs – Vjačeslavs Dombrovskis

63
Vjačeslavs Dombrovskis partijas kongresā. Foto: Ieva Čīka, LETA

Zatlers: Mēs sevi paši neesam nodevuši, un RP joprojām ir godīga un atklāta

Reformu partijas (RP) kongresā sestdien par RP valdes priekšsēdētāju tika ievēlēts ekonomikas ministrs Vjačeslavs Dombrovskis. Par Dombrovski nobalsoja 59 kongresa delegāti, bet pret bija 24 balsotāji.

Savukārt par RP valdes locekli tika ievēlēts bijušais ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts. Par Pavļuta kandidatūru balsoja 62 cilvēki, bet pret bija 16. Līdz šim partijas valdes priekšsēdētājs bija Edmunds Demiters.

Partijas kongresa delegāti aicina partijas valdi turpināt sarunas par vienotas vēlēšanu apvienības izveidi ar partiju “Vienotība”, teikts RP kongresā pieņemtajā rezolūcijā.

Kongress pauž atbalstu 2013.gada 27.decembrī starp RP un “Vienotību” noslēgto vienošanos par labēji centrisko spēku sadarbību un apvienošanos. “Vienotība” un RP 12.Saeimas vēlēšanās piedalīsies ar vienu vēlēšanu sarakstu “Vienotība”, par rezolūcijas saturu aģentūru LETA informēja RP Saeimas frakcijas preses sekretārs Mārtiņš Etkins.

Kongress arī pieņēma zināšanai kongresa delegātu viedokļu daudzveidību. Viena daļa kongresa delegātu atbalsta organizētu un partijas vadības turpmākajiem lēmumiem atbilstošu RP biedru iekļaušanos 12.Saeimas deputātu kandidātu sarakstā “Vienotība” un RP biedru iestāšanos partijā “Vienotība”, ja viņi to vēlas. Daļa delegātu rosina turpināt sarunas par “Vienotības” un RP apvienošanos vienotā vēlēšanu apvienībā, un vēl cita daļa delegātu pauž viedokli, ka kongresam jāizskata jautājums par RP darbības izbeigšanu, norādīts rezolūcijā.

Kongresa delegāti uzskata, ka nepieciešams visiem iespējamiem līdzekļiem sekmēt pragmatisku, labēji centrisku politisko spēku ciešu sadarbību Latvijas sociālo, ekonomisko un drošības izaicinājumu pārvarēšanai.

Delegāti uzsver, ka partijas valdei nepieciešams turpināt darbu pie vienota vēlēšanu saraksta veidošanas ar partiju “Vienotība”, ar mērķi nodrošināt iespēju RP ministriem, Saeimas un pašvaldību deputātiem, partijas biedriem iespēju pilnvērtīgi kandidēt Saeimas vēlēšanās no 12.Saeimas deputātu kandidātu saraksta “Vienotība”, norādīts rezolūcijā.

Kongresā no vismaz viena biedra izskanēja jautājums, kāpēc netiek lemts par partijas likvidēšanu. Tajā pašā laikā izskanēja arī vairāki iebildumi pret priekšlikumu veikt partijas likvidēšanu.

Savukārt partijai “Vienotība” tika veltīti gan skarbi vārdi, gan pozitīvi izteikumi. Izskanēja arī uzskats, ka jau pašlaik notiek partijas pastāvēšanas lēna pārtraukšana.

Reformu partija joprojām ir godīga un atklāta un par godīgu politiku, un mēs paši sevi neesam nodevuši, RP kongresā sacīja tās dibinātājs un valdes loceklis Valdis Zatlers.

Tā viņš sacīja pēc RP domes priekšsēdētājs Jāņa Vilnīša uzrunas. Zatleru nedaudz aizskāra Vilnīša sacītais, no kā esot bijis secināms, ka “mēs it kā būtu šos principus nodevuši”. RP dibinātājs šim viedoklim nepiekrita.

Viņš norādīja, ka partijas likvidēšana būtu bēgšana no atbildības. Zatlers arī aicināja klātesošos viņam kā ierindas biedram sagādāt iespēju būt Reformu partijā līdz 11.Saeimas pilnvaru beigām, nevis likvidēt politisko spēku.

Partijas vadības pārstāvji kongresā kritiski izteicās par biedru rupjo izteikšanos televīzijas kameru klātbūtnē. Kongresa noslēgumā cilvēki sāka vairāk runāt no savām vietām bez pieteikšanās un dažkārt arī atskanēja svilpieni.

 

Komentāri (63)

garausiitis 30.03.2014. 14.14

Manuprāt ievērības cienīgas ir šīs rindas :) –

“Partijas vadības pārstāvji kongresā kritiski izteicās par biedru rupjo izteikšanos televīzijas kameru klātbūtnē. Kongresa noslēgumā cilvēki sāka vairāk runāt no savām vietām bez pieteikšanās un dažkārt arī atskanēja svilpieni.”

Kaut kā neatceros no jaunlaiku vēstures ko līdzīgu kādu citu partiju kongresos.

Katrā gadījumā ZRP kas pārtapa RP ir laba mācību viela mūsu vēlētājiem … jautājums vai kāds tikai no tā visa mācīsies.

Atceros pēc Saeimas vēlēšanām te portālā kāds kaismīgs ZRP ideju pārņemts komentētājs man piedāvāja derības , ka pēc 12. Saeimas vēlēšanām V būs politikas mēslainē , ar to domājot , ka ZRP visus samals:) Biju gatavs derībām , tikai oponents neko nebija gatavs pretī likt… Arvien atceros šo apmāto pašpārliecinātību ZRP faniem , it sevišķi uz visu to skatoties ar šodienas acīm :)

DD1 absolūta taisnība pieminot Kukuļu ģimeni … fantastiski kā izdevās uzspēlējot uz jūtām padarīt cienījamu ārstu par izsmieklu … klasiski …

+14
-1
Atbildēt

0

Una Grinberga 30.03.2014. 17.54

Tiem, kas grib darboties politikā no RP, ir jāpāriet uz citām 5%+ partijām un bez šaubām pēc vēlēšanām šis veidojums ir jālikvidē.

Un RP vajadzētu iekļaut visās politikas teorijas grāmatās, kā labu piemēru, kā nevajag veidot partiju! Ir interesanti pavērot, kā Sudraba iet tieši to pat ceļu – pat vēl sliktākā izpildījumā! :)

+12
-2
Atbildēt

10

    Ojārs > Una Grinberga 30.03.2014. 20.52

    joprojām nav zināms, kas bija šīs godīgās un atklātās partijas “kodolā”. tā sastāvs īr noslēpums

    /////////////////////////

    dzeris: RP, tomēr, sastāvēja no jauniem cilvēkiem.

    0
    -4
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > Una Grinberga 30.03.2014. 21.48

    Atšķirībā no RP, kurai lielāko ļaunumu nodarīja taisni pats Zatleris, bet, kuras satāvā, pārsvarā, principā bija jauni cilvēki, kas sevi nekur nebija sakompromitējuši, un kas, principā, pieturējas pie labējās un liberalās ideoloģijas, Sudrabas partijā ir savākti visi vecie blēži un Kūtra tipa karjeristi, un tiem gan nav vispār nekāda ideoloģija, kurš pateiks, viņi ir labējie, kreisie, vai vēl kādi?

    Pie kam, vismaz, vienu labu darbu RP izdarīja – vismaz, uz laiku, aivāca Lembergu un PLL, ja ne aizvāca, tad, vismaz, samazināja viņa ietekmi, un, vismaz, labi vai slikti, bet, vēlējās veikt dažas nepieciešamās reformas, kaut vai, AI, saprotams, kā tas tika darīts, par to var daudz runāt, bet, galvenais, ka tās reformas neguva nekādu atbalstu no pārējām partijām.

    +1
    -3
    Atbildēt

    0

    Amis > Una Grinberga 31.03.2014. 09.25

    Fikseris

    Bezdibenis bija pirms Valdis Dombrovskis nāca pie varas.

    ==============

    Kā jau rakstīju, katrs slepkava, mazu bērnu izvarotājs un zaglis būs svētais, tikai paziņojot, ka rīkojies pret Lembergu. Kāpēc obligāti jābūt ZZS “apmātam-sekotājam”, lai neredzētu atšķirību starp Kozlovski un Jaundžeikaru, Roni, Matīsu un Šleseru, Šprūdžu un Vējoni. Izglītības ministri, Ķīlis un Dombrovskis, vispār nonsens.

    Vai atgādināt Iekšlietu ministrijas dalību vandālisma aktā pagājušā gada 16. martā, Freivalda parakstīto līgumu ar CAF, kā rezultātā EK atteica finansējumu un Latvijai draud tiesvedība, krievu valodas ievazāšanu AI?

    Noziedzīga nolaidība vai pat līdzdalība Liepājas metalurga izvazāšanā un Zolitūdes traģēdija jau pārsver neliešu Godmaņa-Šlesera-Kalvīša valdības sastrādāto. Apbrīnojami cik akls bija Repše, izaudzējos tādus čūskulēnus savā azotē!

    P.S. Kurš tad Zatlera varzā nebūtu tituška un gopņiks?

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    Nika > Una Grinberga 31.03.2014. 07.21

    “Jauni cilvēki” nozīmē progresīvus, moderni domājošus cilvēkus. Neviens tāds Šleseram pat tuvu neies. Šlesera “jaunie cilvēki” ir tituškas un gopņiki.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    Amis > Una Grinberga 31.03.2014. 02.27

    dzeris49

    Šlesera partijai arī principā bija jauni cilvēki, ja neskaita JP lokomotīvi, čekistu un bandītu draudziņu, Paulu. Tie “jaunie” jau sen bija gatavībā un pasniegti sabiedrībai īstā laikā.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Ojārs > Una Grinberga 30.03.2014. 21.28

    Vienam no “kodola” beidzamajā laikā kaut kā īpaši neveicas…:)

    “Pret Rīgas Kuģū būvētavu ar iesniegumu Ģenerālprokuratūrā un Finanšu un kapitāla tirgus komisijā iepriekš vērsušies arī atstādinātie RKB padomes priekšsēdētājs Anatolijs Ustinovs un valdes locekļi Sergejs Goļicins un Igors Komarovs. Viņi norādījuši, ka RKB valdes loceklis un vairākuma akciju īpašnieks Vasilijs Meļņiks esot nelikumīgi ieķīlājis galveno rūpnīcas pamatlīdzekli – peldošo doku -, kura vērtība pārsniedz piecus miljonus eiro, un saņēmis kredītu 2,9 miljonu eiro apmērā sev piederošajam uzņēmumam “EiroSteel”.

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    kindzulei > Una Grinberga 30.03.2014. 22.55

    NA nav Lemberga kontrolē. To Tu esi no pirksta izzīdis.

    +6
    -3
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > Una Grinberga 30.03.2014. 20.34

    RP un Sudrabas partijai nav nekas kopējs.

    Sudrabas partijā savākušās pabiras, blēži, un izbijuši politiķi, kas reiz jau pierādīja savu mazspēju, RP, tomēr, sastāvēja no jauniem cilvēkiem.

    +7
    -4
    Atbildēt

    0

    peerku > Una Grinberga 30.03.2014. 18.15

    > Nasing spešal!

    “Ir interesanti pavērot, kā Sudraba iet tieši to pat ceļu – pat vēl sliktākā izpildījumā!”

    Cerams, ka tik sliktā, ka neizdosies pārvarēt 5% barjeru, citādi mēs dabūsim ZRP nr.2 un vēl Sudrabu vai Kūtri kā prezidentu. Vai Latvijai to vajag?

    +7
    -2
    Atbildēt

    0

    Una Grinberga > Una Grinberga 30.03.2014. 21.31

    @dzeris

    1) RP tika izveidota bez jebkādas ideoloģijas un partijas pozicionējuma pirms tika savākti cilvēki – Sudraba dara to pašu un vēl pat sliktāk, jo “partijas biedri paši noteiks, kādu poltiku partija veidos”…

    2) RP partijas vadība bija gadījuma cilvēki, kas izmantoja Zatlera vārdu… tiem jaunajiem cilvēkiem nebija teikšanas pār partijas kursu… jā, viņiem tika dota iespēja izteikties tikai tad, kad partijas liktens jau bija skaidri zināms… Paskatoties uz Sudrabas “domubiedriem” ir redzams tas pats – izmantot Sudrabas vārdu, lai varētu tikt pie politikas dienaskārtības noteikšanas.

    +8
    -1
    Atbildēt

    0

austrisv 30.03.2014. 13.57

“Zatlers: Mēs sevi paši neesam nodevuši, un RP joprojām ir godīga un atklāta”

Nezin, vai zatlers joprojām tā domā vai domā, ka citi nedomā?

+8
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu