FOTO: Ukrainas vēstnieks: Maskava gatavojas plašam uzbrukumam (papild.) • IR.lv

FOTO: Ukrainas vēstnieks: Maskava gatavojas plašam uzbrukumam (papild.)

64
Pie Bahčisarajas karadaļas vārtiem. Foto: EPA/LETA

Krievijas Valsts dome pieņem lēmumu par Krimas aneksiju

Ir pazīmes, kas liecina, ka Krievija gatavojas plaša mēroga uzbrukumam Ukrainas austrumos un dienvidos, ceturtdien paziņojis Ukrainas vēstnieks ANO Jurijs Kļimenko.

“Ir pazīmes, ka Krievija gatavojas pilna apmēra iebrukumam Ukrainas austrumos un dienvidos,” Ženēvā teica Ukrainas vēstnieks, ziņo LETA/AFP.

Kļimenko sacīja, ka Krievijas militāro spēku koncentrēšanās Ukrainas Hersonas apgabalā, uz ziemeļiem no Krimas, liecina, ka tiek plānots straujš uzbrukums.

Ukrainas vēstnieks arī norādīja, ka saņemta informācija, ka Krievija izvieto mīnas šajā reģionā.

Viņš piebilda, ka Ukrainas drošības spēki ir aizturējuši personas ar Krievijas drošības dienestu identifikācijas kartēm par kūdīšanu uz konfliktiem Ukrainas austrumos un dienvidos.

“Ukraina un ukraiņu tauta ir gatava aizsargāt savu dzimteni visiem nepieciešamajiem līdzekļiem,” norādīja Kļimenko, vienlaikus uzsverot, ka šajā posmā Ukraina tiecas uz miermīlīgu risinājumu.

Viņš norādīja, ka tiesības uz pašaizsardzību tiks izmantotas tikai kā pēdējais Ukrainas glābiņš.

Krievija ceturtdien apturējusi izsniegt caurlaides gandrīz visos robežpunktos trijos Ukrainas pierobežas apgabalos, vēsta UNIAN. Caurlaižu izsniegšana apturēta no ceturtdienas pulksten 18 (pēc Krievijas laika). Par to aģentūru informēja Ukrainas robežsardzes dienestā.

Tikmēr Krievijas Valsts dome ceturtdien pieņēmusi lēmumu par Krimas aneksiju. Par to nobalsojuši 443 deputāti, pret bijis viens.

Krievijas deputāti arī uzņēmuši Krimu un Sevastopoli Krievijas Federācijas sastāvā. Par to balsojuši 445 deputāti, pret bijis viens. Piektdien šos Valsts domes lēmumus izskatīs Federācijas padomē.

Jau ziņots, ka Krievijas armijas okupētajā Krimā svētdien notika “referendums” par pievienošanos Krievijai. Saskaņā ar promaskavisko varasiestāžu datiem par iekļaušanos Krievijas sastāvā nobalsojuši 96,77% referenduma dalībnieku.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins un Krimas, kā arī Sevastopoles pašpasludinātie līderi otrdien parakstīja līgumu par Ukrainai piederošās pussalas aneksiju. Īsi pirms tam Putins izskatīšanai Federācijas padomē iesniedza attiecīgu likumprojektu par okupētās Ukrainas teritorijas aneksiju, uzņemot Krimu un Sevastopoles pilsētu Krievijas sastāvā divu atsevišķu federālo subjektu statusā.

Maskava sola, ka Krimas aneksijas process tikšot pabeigts līdz nedēļas beigām.

(papildināta ar vēstnieka teikto)

Komentāri (64)

silvija_vitina 20.03.2014. 16.09

Es nešaubos, ka Krievija aktīvu un vispārēju militāro operāciju plāno jau kopš Maidana laikiem. Taču Putinam katastrofāli “neveicas”, jo 1) Ukraina nepadodas provokācijām, 2) apsteidzoši brīdina par “iespējamām darbībām”, līdz ar ko zūd “pārsteiguma moments”; 3) negaidīta (no krievu puses) ir tomēr visas pasaules, izņemot Z/Koreju un laikam vēl Sīriju, vienotā nostāja un pastiprinātā militārā modrība.

Putins ir stulbā situācijā. No vienas puses, nevar vairs atkāpties, lai nekļūtu pats par savas melu propogandas upuri, no otras puses, iet uz priekšu nozīmē nodedzināt aiz sevis visus tiltus.

Ir variants – nošauties kā varonim. russkije ņe zdajutsa.

+21
-5
Atbildēt

6

    Ojārs > silvija_vitina 20.03.2014. 16.52

    Kad krievu tanki bez neviena šāviena būs Kijevā – tad jau viss būs pilnīgā kārtībā. Ukraiņiem NEVIENS neko nevarēs pārmest…

    Visa vaina gulsies uz krieviem. Kā viņi šo smago nastu spēs nest, pat bail iedomāties.

    +6
    -9
    Atbildēt

    0

    Ojārs > silvija_vitina 20.03.2014. 16.20

    1) Ukraina nepadodas provokācijām,

    ————————–

    tas par armijas nepretošanos Krimā? Interesants viedoklis… Un kā viņi domā turpmāk “nepadoties” provokācijām?

    +7
    -6
    Atbildēt

    0

    Ojārs > silvija_vitina 20.03.2014. 17.13

    Tāpēc ir svarīgi, lai to pamati būtu pēc iespējas trauslāki. Naids un asinis – ir visspēcīgākā saistviela apsūdzībām, kuras ir svarīgas, lai motivētu kaujiniekus

    ——————

    tieši pretēji – ja nebūs pretestības, impērijas pamati būs stingrāki. Ukraiņu Gasūni varēs teikt, ka sliktie banderovieši viskautko sliktu par krieviem sarunāja, bet tad atnāca humānie (un kurš to varēs apšaubīt) krievu atbrīvotāji un viss atkal bija normāli,apmēram tāpat kā PSRS laikos.

    +7
    -4
    Atbildēt

    0

    Ojārs > silvija_vitina 20.03.2014. 16.55

    Nevajag aizmirst, ka vēsture spriedīs tiesu vēlāk un tādas impērijas, kādu krievi mēģina būvēt, nepastāv īpaši ilgi.

    ————————-

    krievi jau vienu bija uzbūvējuši…. un kas notika pēc tam – vai pēc tās sabrukuma šo dvēseliskāko tautu pasaulē mocīja kādas garīgās paģiras?

    +10
    -5
    Atbildēt

    0

    tuba76 > silvija_vitina 20.03.2014. 16.46

    Piekrītu traductrīcei. Jo ukraiņiem situācija galīgi nav vienkārša, bet viņi tomēr nespēlē kārtis krieviem rokās, kas tagad spiesti melot arvien trakāk. Tāpat kā domubiedri mūsu portālos, kam tā gribētos jūtamākus pierādījumus krievu izvirzītajām apsūdzībām, bet tagad jāvankšķ tīras muļķības un izdomājumi sagrozījumu vietā.

    Nevajag aizmirst, ka vēsture spriedīs tiesu vēlāk un tādas impērijas, kādu krievi mēģina būvēt, nepastāv īpaši ilgi. Tāpēc ir svarīgi, lai to pamati būtu pēc iespējas trauslāki. Naids un asinis – ir visspēcīgākā saistviela apsūdzībām, kuras ir svarīgas, lai motivētu kaujiniekus. It īpaši vienkāršiem cilvēkiem, kam jādodas iekarošanas karos, kuri citādi neredz jēgu.

    +11
    -6
    Atbildēt

    0

    gliters > silvija_vitina 20.03.2014. 17.08

    Krievu impērija pastāv jau kopš Jāņa Briesmīgā laikiem. Un cik tad ilgi Ukraina “neļausies provokācijām”? Ukraiņi “paliks savās vietās” tik ilgi, kamēr krievu tanki aizies līdz Ļvovai? Varbūt Somijai 1939.g. arī nevajadzēja “ļauties provokācijām”?

    ASV jau paziņoja, ka militāri neiesaistīsies, no ES puses odu pīkstieni, ne sankcijas. Ja nav cerību saņemt palīdzību, tad nav nekādas jēgas “rūpēties par imidžu” – jādara pašiem, ko var.

    +10
    -3
    Atbildēt

    0

vilcēns, madarīnmeit 20.03.2014. 16.58

Skaisti!

Kamēr Rietumi tēlo sankciju apspriešanu, tikmēr Krievija ievieš reālas sankcijas pret Ukrainu!

http://www.delfi.lv/bizness/pasaule/krievija-pilniba-aptur-tirdzniecibu-ar-ukrainu.d?id=44320405

Šķiet, tā arī noskatīsies Ukrainas saplosīšanā, pilnīga 1938.gada kopija.

+11
-1
Atbildēt

7

    Inese > vilcēns, madarīnmeit 20.03.2014. 17.00

    Nesaprotu, kaida problēma. Ukraiņi taču savus ražojumus var vest uz Rietumiem. Kāpēc viņi grib kaut ko nogādāt Krievijā?

    0
    -8
    Atbildēt

    0

    Inese > vilcēns, madarīnmeit 20.03.2014. 17.34

    Atkārtošos: Nesaprotu, kaida problēma. Ukraiņi taču savus ražojumus var vest uz Rietumiem. Kāpēc viņi grib kaut ko nogādāt Krievijā?

    0
    -4
    Atbildēt

    0

    Lai mazinātu tavu prieku, jāatgādina, ka šādas Krievijas sankcijas pirmām kārtām sit pa Ukrainas krieviem, pa tiem pašiem dienvidaustrumu reģioniem, par kuriem Krievija it kā iestājas.

    Otrkārt, tas vairs nav tikai Krimas pievienošanas jautājums vien, tas ir karš, pagaidām vēl tikai ekonomiskais.

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    Man nav nekādas vēlēšanās iesaistīties tavā muļķīšu tēlošanas spēlē.

    +5
    0
    Atbildēt

    0

    Aivars > vilcēns, madarīnmeit 20.03.2014. 17.41

    Vēlreiz atkārtošos: Nesaprotu pilnīgi neko! Neko!!!! Vai sapratāt? – neko!!!

    Tāpēc man nav naida problēmas.

    Kāpēc kāds grib kaut ko nogādāt Krievijā? Krievijā tāpat rēķinus par piegādēm nevienam nemaksā… Vai tiešām Ukraiņi vēl to nav iemācījušies???!!!

    +6
    -1
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > vilcēns, madarīnmeit 20.03.2014. 18.06

    Šodien strādā tāds mazkvalificēts Ločmelis, neesat pamanījuši?

    +7
    -1
    Atbildēt

    0

    Aivars > vilcēns, madarīnmeit 20.03.2014. 18.22

    Betija, nepiesienies. Man ir trīs klases izglītība un tev viegli runāt šitā… Vai tev demokrātei pareizi uzvesties nemācīja?! Ar dauņiem pa labam, tai skaitā arī ar mani…. vot tā!@!!

    +6
    0
    Atbildēt

    0

Aivars 20.03.2014. 17.39

Kurmīt, dorogoj!!! Te petjka, es vasjku atnācu nomainīt, tas pārsmirdējies, gluži kā tu. Mēs Ločmeļa kolhozs esam vairāk kā putni, ir brīdis ka smirdoņa pašiem traucē. Nav tā kā jums kurmjiem deguni no betona, varat smirdēt cik uziet, pašiem netraucē. Patiesi! Jūsu betona degunu kolhozu apskaužam …… Vai saška tu tur smirdi pie klavieres, vai jurčiks jau atslīdējis?

+10
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu