Dombrovskis izstājas no cīņas par EK prezidenta amatu (papild.) • IR.lv

Dombrovskis izstājas no cīņas par EK prezidenta amatu (papild.)

24
Valdis Dombrovskis. Foto: AFP/LETA

Bijušais Latvijas premjerministrs aicina atbalstīt Žana Kloda Junkera kandidatūru

Bijušais Latvijas premjers Valdis Dombrovskis (Vienotība) izstājies no cīņas par Eiropas Komisijas (EK) prezidenta amatu. Tas darīts, lai apvienotu spēkus cīņai par atbalstu bijušā Luksemburgas premjera Žana Kloda Junkera kandidatūrai uz šo amatu.

Pēc konsultācijām ar Eiropas Tautas partijas un tajā ietilpstošo ES valstu līderiem, Dombrovskis ir pieņēmis lēmumu atsaukt savu kandidatūru Eiropas Komisijas prezidenta amatam, paziņojumā norāda Dombrovskis.

„Ņemot vērā, ka pārējās Eiropas politiskās partijas izvirzījušas ļoti spēcīgus konkurentus, uzskatu, ka, lai panāktu vislabākos rezultātus, arī ETP nepieciešams apvienot spēkus vienam kandidātam, kas bauda visplašāko atbalstu. Tādēļ arī “Vienotības” delegāti ETP kongresā atbalstīs Junkeru,” teica Dombrovskis.

Viņš uzsvēra – lai Eiropas Parlamenta vēlēšanās iegūtu iedzīvotāju uzticību un atbalstu, ETP piedāvājumā ir svarīgi koncentrēties uz iniciatīvām, kas ES valstīs nodrošinās ilgtspējīgu izaugsmi, jaunu darba vietu radīšanu un konkurētspējas nostiprināšanu.

„Eiropieši no politiķiem sagaida skaidru piedāvājumu attīstības un izaugsmes nodrošināšanai, tādēļ šai jābūt galvenajai prioritātei mūsu dienaskārtībā,” norāda Dombrovskis.

„Vēlos pateikties par plašo atbalstu, ko pēdējo nedēļu laikā esmu saņēmis no citu valstu kolēģiem un aicinu apvienot spēkus Junkera kandidatūras atbalstam, lai ETP arī turpmāk varētu uzņemties atbildību par EK darba veidošanu atbilstoši iedzīvotāju, arī Baltijas valstu vēlētāju izvirzītajām prioritātēm”, uzskata Dombrovskis.

Kā zināms, ceturtdien un piektdien Dublinā  notiek Eiropas Tautas partijas (ETP) kongress, kurā lems par izvirzāmo kandidatūru augstajam EK amatam.

Par favorītu tiek uzskatīts Junkers, kuram netiešu atbalstu paudusi Vācijas kanclere Angela Merkele.

Dombrovskis jau iepriekš tika nosaukts kā partijas „Vienotība” saraksta līderis Eiropas Parlamenta vēlēšanās maijā.

(papildināta no sākuma)

Komentāri (24)

dace_ampermane 06.03.2014. 10.14

ārzemju ziņās. Krievi amērikā par diezgan lielu naudu algo kantori kurš lobē krievu politiku un arī kurš gādā par atbalstu amerikāņu presē, t. i. raksta to ko ločmeļi. Starpība tāda ka amērikāņiem nemaksā ar glāzīti saulespuķu sēklu kā ločmeļiem

+6
-1
Atbildēt

1

    austrisv > dace_ampermane 06.03.2014. 10.42

    Putina Krievija maksājot lielas naudas arī interneta komentētāju grupām pAR sev pozitīviem komentāriem Eiropas valstīs. Tas jau bija nedaudz gadu atpapakaļ un laikraksti jau arī nopirkti vairākās valstīs, tā kā nemaz nebrīnos, jo Gazproms naudu netaupa, ja var sūknēt tāpat to no patērētājiem. Vismaz man nav tas nekāds noslēpums jau pasen, tāpat kā Krievijas algotās hakergrupas, kura nesen uzsūtītas un hakerēja Ukrainā, tāpat kā savulaik igaunijai. nekādi ieroči netiek taupīti pret tiem, ka snegrib Krievija strako nevis “maigo” varu.

    Trakākais, ka tos Hakerus vēl Latvijā aizstāv algotii pašmāju advokāti. Kā to mūsu krievu hakeri sauca? ta slaikam tagad mierīgi turpina savu darbu. vai nav ārprāts!

    +5
    -2
    Atbildēt

    0

Inese 06.03.2014. 08.01

Loģiski, ka vājākais iespējamais kandidāts saprata, ka ieņemt šo augsto amatu viņam nebūs ne mazāko cerību.

+5
-3
Atbildēt

0

Janka, Janic 06.03.2014. 08.26

toties pūķins saņems miera preemiju…

+3
-1
Atbildēt

3

    Janka, Janic > Janka, Janic 06.03.2014. 12.22

    taa tas ar ir , prezidents tad bija Medveģevs , tur jau ar ir piesaukts kas grib dzirdeet par krieviem tikai laBu lai klausaas medveģevu un kremļa propagandu , rulliiti ievietoju tikai tajaa sakaraa lai vareetu noklausiities ko par krievu mentalitaati staasta inteliģents krievs , vevis kautkaads žurnaalists ,kremļa dzeguze

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    janis17 > Janka, Janic 06.03.2014. 11.38

    Krievu ideja par valsti svārstās ap jēdzienu – labs/sūdīgs cars. Ieraksts, man liekas, ticis veikts krietni pirms Ukrainas notikumiem.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    dace_ampermane > Janka, Janic 06.03.2014. 10.08

    Ebenemezers

    Končalovska rullītis bija labs, paldies. Bet viņš [kā jau krievs?] nevienu vārdu neteica pret pūķinu un krievijas fašistisko iekārtu arī nekas par Ukrainu tur nebija.

    +4
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu